Konfitura z aronii
m7
Konfitura z aronii to bogactwo witamin zamknięte w słoiczku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1115
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
270
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Konfitura z aronii to bogactwo witamin zamknięte w słoiczku.
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg aronia
1 kg cukier
0.75 szkl. woda
Przygotowanie
Z cukru i wody ugotować syrop.
Przebraną i umytą aronię dodać do gotującego syropu i trzymać na małym ogniu ok. 15 minut nie doprowadzając do zagotowania. Odstawić.
Na drugi dzień gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Odstawić.
Trzeciego dnia zagotować. Gotującą konfiturę włożyć do słoików i obrócić do góry dnem lub pasteryzować.