Konfitura z aronii

m7
Konfitura z aronii

Średnia 0 / 0

Oceń!

Konfitura z aronii to bogactwo witamin zamknięte w słoiczku.

3

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg aronia

1 kg cukier

0.75 szkl. woda

Przygotowanie


Z cukru i wody ugotować syrop.

Przebraną i umytą aronię dodać do gotującego syropu i trzymać na małym ogniu ok. 15 minut nie doprowadzając do zagotowania. Odstawić.

Na drugi dzień gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Odstawić.

Trzeciego dnia zagotować. Gotującą konfiturę włożyć do słoików i obrócić do góry dnem lub pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1115

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

270

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły