Konfitura z aronii
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Konfitura z aronii](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F179-1702057485708.jpeg&w=3840&q=75)
Konfitura z aronii to bogactwo witamin zamknięte w słoiczku.
0
0 / 0
Konfitura z aronii to bogactwo witamin zamknięte w słoiczku.
3
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg aronia
1 kg cukier
0.75 szkl. woda
Przygotowanie
1
Z cukru i wody ugotować syrop.
2
Przebraną i umytą aronię dodać do gotującego syropu i trzymać na małym ogniu ok. 15 minut nie doprowadzając do zagotowania. Odstawić.
3
Na drugi dzień gotować na małym ogniu ok. 20 minut. Odstawić.
4
Trzeciego dnia zagotować. Gotującą konfiturę włożyć do słoików i obrócić do góry dnem lub pasteryzować.