0

Składniki

5 Kilogramów
śliwki
1 Sztuka
woda
3 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. śliwki umyć, usunąć pestki i włożyć owoce do litrowych słoików do 3/4 wysokości.
  2. zasypać cukrem po 3 łyżki na słoik.
  3. zalać letnia wodą i pasteryzować 10 minut.

Opis

śliweczki ze słoika na zimowe dni...........................

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Sernik

Łatwy Do 3 godz.

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!