0

Składniki

5 Kilogramów
śliwki
1 Sztuka
woda
3 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. śliwki umyć, usunąć pestki i włożyć owoce do litrowych słoików do 3/4 wysokości.
  2. zasypać cukrem po 3 łyżki na słoik.
  3. zalać letnia wodą i pasteryzować 10 minut.

Opis

śliweczki ze słoika na zimowe dni...........................

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Makiełki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makiełki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!