Kompot z suszonych gruszek

m7
Kompot z suszonych gruszek

0

0 / 0

przepis mojej babci

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

2 szt. goździki

40 dag. gruszka

0.50 szt. cynamon

Przygotowanie


1

Gruszki zalewamy zimną wodą. Stawiamy na małym ogniu i zagotowujemy. Gotujemy ok. 45 minut na ostatnie 15 minut dodajemy goździki, cynamon i gotowe. Gruszki używane przeze mnie są bardzo słodkie także nie dodaję dodatkowo cukru. Jeśli ktoś ma taką potrzebę dodaje cukier wg uznania. Gruszki po ugotowaniu można oczywiście zjeść.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły