0

Składniki

1 Sztuka
rum
2 Łyżki
cukier
20 Dekagramów
morele suszone
20 Dekagramów
śliwki suszone
10 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suszone śliwki, rodzynki i morele, bardzo dokładnie umyć, najlepiej w ciepłej na gęstym wodzie, osączyć sicie.
  2. Wrzucić do rondla, zalać 6 szklankami zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 5-10 minut, jeśli trzeba dosłodzić do smaku.
  3. Kompot lekko przestudzić, wymieszać z alkoholem, wlać do szklanego dzbanka, podawać rozlany do szklaneczek.
  4. Smacznego!!!

Opis

Przepis na świąteczny kompot z rumem

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Bazyliszek

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Blue Hawaii

Przepis
Łatwy Do 15 min
Blue Hawaii

CherryMint

Przepis
Łatwy Do 15 min
CherryMint

EstraRum

Przepis
Łatwy Do 15 min
EstraRum

Exotic Rose

Przepis
Łatwy Do 15 min
Exotic Rose

Hard Coconut

Przepis
Łatwy Do 15 min
Hard Coconut

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!