0

Składniki

1 Sztuka
rum
2 Łyżki
cukier
20 Dekagramów
morele suszone
20 Dekagramów
śliwki suszone
10 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suszone śliwki, rodzynki i morele, bardzo dokładnie umyć, najlepiej w ciepłej na gęstym wodzie, osączyć sicie.
  2. Wrzucić do rondla, zalać 6 szklankami zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 5-10 minut, jeśli trzeba dosłodzić do smaku.
  3. Kompot lekko przestudzić, wymieszać z alkoholem, wlać do szklanego dzbanka, podawać rozlany do szklaneczek.
  4. Smacznego!!!

Opis

Przepis na świąteczny kompot z rumem

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz
Kompot wigilijny

Bazyliszek

Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Blue Hawaii

Łatwy Do 15 min
Blue Hawaii

CherryMint

Łatwy Do 15 min
CherryMint

EstraRum

Łatwy Do 15 min
EstraRum

Exotic Rose

Łatwy Do 15 min
Exotic Rose

Hard Coconut

Łatwy Do 15 min
Hard Coconut

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!