0

Składniki

1 Sztuka
rum
2 Łyżki
cukier
20 Dekagramów
Morele suszone
20 Dekagramów
śliwki suszone
10 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suszone śliwki, rodzynki i morele, bardzo dokładnie umyć, najlepiej w ciepłej na gęstym wodzie, osączyć sicie.
  2. Wrzucić do rondla, zalać 6 szklankami zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 5-10 minut, jeśli trzeba dosłodzić do smaku.
  3. Kompot lekko przestudzić, wymieszać z alkoholem, wlać do szklanego dzbanka, podawać rozlany do szklaneczek.
  4. Smacznego!!!

Opis

Przepis na świąteczny kompot z rumem

Podobne przepisy

Kompot wigilijny

Łatwy Do 1 godz

Bazyliszek

Łatwy Do 15 min

Blue Hawaii

Łatwy Do 15 min

CherryMint

Łatwy Do 15 min

EstraRum

Łatwy Do 15 min

Exotic Rose

Łatwy Do 15 min

Hard Coconut

Łatwy Do 15 min

Navy Grog

Średni Do 15 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!