Kompot z rumem

m7
Kompot z rumem

0

0 / 0

Przepis na świąteczny kompot z rumem

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szt. rum

2 łyżka cukier

20 dek. morele suszone

20 dek. śliwki suszone

10 dek. rodzynki

Przygotowanie


1

Suszone śliwki, rodzynki i morele, bardzo dokładnie umyć, najlepiej w ciepłej na gęstym wodzie, osączyć sicie.

2

Wrzucić do rondla, zalać 6 szklankami zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 5-10 minut, jeśli trzeba dosłodzić do smaku.

3

Kompot lekko przestudzić, wymieszać z alkoholem, wlać do szklanego dzbanka, podawać rozlany do szklaneczek.

4

Smacznego!!!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły