Example thumb
0

Składniki

1 Sztuka
rum
2 Łyżki
cukier
20 Dekagramów
Morele suszone
20 Dekagramów
śliwki suszone
10 Dekagramów
rodzynki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Suszone śliwki, rodzynki i morele, bardzo dokładnie umyć, najlepiej w ciepłej na gęstym wodzie, osączyć sicie.
  2. Wrzucić do rondla, zalać 6 szklankami zimnej wody, zagotować, zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 5-10 minut, jeśli trzeba dosłodzić do smaku.
  3. Kompot lekko przestudzić, wymieszać z alkoholem, wlać do szklanego dzbanka, podawać rozlany do szklaneczek.
  4. Smacznego!!!

Opis

Przepis na świąteczny kompot z rumem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!