Kompot z gruszek

m7
Kompot z gruszek

0

0 / 0

Pyszny kompot na zimowe dni.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 kg gruszka

5 szkl. woda

500 g cukier

Przygotowanie


1

Gruszki umyć, obrać i pokroić usuwając gniazda nasienne.

2

Włożyć do uprzednio przygotowanych słoików.

3

Na 1 litr wody dać 2 łyżki cukru, wymieszać i zalać owoce.

4

Zamknąć słoiki, pasteryzować 10 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

490

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

120

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły