Kompot wigilijny z suszu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kompot wigilijny z suszu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975033524.jpeg&w=3840&q=75)
ten smak... ten aromat
1
0 / 0
ten smak... ten aromat
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
14 porcji
Składniki
3.50 l woda
7 szt. goździki
7 łyżka cukier
20 dag. gruszka
20 dag. jabłka suszone
20 dag. śliwki suszone
10 dag. morele suszone
0.50 szkl. rodzynki
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki suszone płuczemy pod wodą, następnie suszone owoce i pozostałe składniki wrzucamy do garnka z wodą, gotujemy około 30 minut. Kompot przecedzam, doprawiam do smaku cukrem.