Example thumb
0

Składniki

2 Łyżeczki
cukier
3 Litry
woda
50 Gramów
śliwki suszone
50 Gramów
Jabłka suszone
50 Gramów
Gruszki suszone
50 Gramów
Morele suszone
2 Sztuki
Figi suszone
0.5 Sztuki
Laska cynamonu
5 Sztuk
goździki
1 Łyżka
rodzynki
1 Łyżka
Kandyzowana skórka cytryny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Suszone owoce dzień wcześniej myjemy i namaczamy całą noc.
  2. Następnego dnia zagotowujemy wodę z cynamonem, goździkami i cukrem.
  3. Do wrzątku wrzucamy namoczone owoce, rodzynki i skórkę cytrynową, następnie gotujemy ok. 10 min. Odstawiamy do wystudzenia.
  4. Rozlewamy do kompotierek.

Opis

Wyjątkowy kompot na Wigilijną kolację

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!