0

Składniki

2 Łyżeczki
cukier
3 Litry
woda
50 Gramów
śliwki suszone
50 Gramów
Jabłka suszone
50 Gramów
Gruszki suszone
50 Gramów
morele suszone
2 Sztuki
Figi suszone
0.5 Sztuki
Laska cynamonu
5 Sztuk
goździki
1 Łyżka
rodzynki
1 Łyżka
Kandyzowana skórka cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suszone owoce dzień wcześniej myjemy i namaczamy całą noc.
  2. Następnego dnia zagotowujemy wodę z cynamonem, goździkami i cukrem.
  3. Do wrzątku wrzucamy namoczone owoce, rodzynki i skórkę cytrynową, następnie gotujemy ok. 10 min. Odstawiamy do wystudzenia.
  4. Rozlewamy do kompotierek.

Opis

Wyjątkowy kompot na Wigilijną kolację

Podobne przepisy

Grog z miodem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Grog z miodem

Grzaniec malinowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Grzaniec malinowy

Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Milkshake czereśniowo - truskawkowy

Likier kakaowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Likier kakaowy

Back to Youth

Przepis
Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bloody Margarita

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Margarita

Bloody Mary

Przepis
Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!