0

Składniki

2 Łyżeczki
cukier
3 Litry
woda
50 Gramów
śliwki suszone
50 Gramów
Jabłka suszone
50 Gramów
Gruszki suszone
50 Gramów
morele suszone
2 Sztuki
Figi suszone
0.5 Sztuki
Laska cynamonu
5 Sztuk
goździki
1 Łyżka
rodzynki
1 Łyżka
Kandyzowana skórka cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suszone owoce dzień wcześniej myjemy i namaczamy całą noc.
  2. Następnego dnia zagotowujemy wodę z cynamonem, goździkami i cukrem.
  3. Do wrzątku wrzucamy namoczone owoce, rodzynki i skórkę cytrynową, następnie gotujemy ok. 10 min. Odstawiamy do wystudzenia.
  4. Rozlewamy do kompotierek.

Opis

Wyjątkowy kompot na Wigilijną kolację

Podobne przepisy

Grzaniec malinowy

Łatwy Do 15 min
Grzaniec malinowy

Back to Youth

Łatwy Do 15 min
Back to Youth

Bazyliszek

Łatwy Do 15 min
Bazyliszek

Bloody Margarita

Łatwy Do 15 min
Bloody Margarita

Bloody Mary

Łatwy Do 15 min
Bloody Mary

Blue Hawaii

Łatwy Do 15 min
Blue Hawaii

Bronx #1

Łatwy Do 15 min
Bronx #1

CherryMint

Łatwy Do 15 min
CherryMint

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!