0

Składniki

2 Łyżeczki
cukier
3 Litry
woda
50 Gramów
śliwki suszone
50 Gramów
Jabłka suszone
50 Gramów
Gruszki suszone
50 Gramów
Morele suszone
2 Sztuki
Figi suszone
0.5 Sztuki
Laska cynamonu
5 Sztuk
goździki
1 Łyżka
rodzynki
1 Łyżka
Kandyzowana skórka cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Suszone owoce dzień wcześniej myjemy i namaczamy całą noc.
  2. Następnego dnia zagotowujemy wodę z cynamonem, goździkami i cukrem.
  3. Do wrzątku wrzucamy namoczone owoce, rodzynki i skórkę cytrynową, następnie gotujemy ok. 10 min. Odstawiamy do wystudzenia.
  4. Rozlewamy do kompotierek.

Opis

Wyjątkowy kompot na Wigilijną kolację

Podobne przepisy

Grzaniec malinowy

Łatwy Do 20 min.

Back to Youth

Łatwy Do 20 min.

Bazyliszek

Łatwy Do 20 min.

Bloody Margarita

Łatwy Do 20 min.

Bloody Mary

Łatwy Do 20 min.

Blue Hawaii

Łatwy Do 20 min.

Bronx #1

Łatwy Do 20 min.

CherryMint

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!