Kompot truskawkowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kompot truskawkowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974777717.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny kompot na zimę, pełny truskawek.
0
0 / 0
Pyszny kompot na zimę, pełny truskawek.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
3 kg truskawki
1.50 l woda
65 dag. cukier
Przygotowanie
1
Truskawki przebrać, umyć, oczyścić z szypułek, włożyć do słoików.
2
Z wody i cukru ugotować syrop. Gorącym zalać truskawki, pasteryzować 25 minut.