Kompot truskawkowy

m7
Kompot truskawkowy

0

0 / 0

Pyszny kompot na zimę, pełny truskawek.

3

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

3 kg truskawki

1.50 l woda

65 dag. cukier

Przygotowanie


1

Truskawki przebrać, umyć, oczyścić z szypułek, włożyć do słoików.

2

Z wody i cukru ugotować syrop. Gorącym zalać truskawki, pasteryzować 25 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

358

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

85

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły