Kompot owocowy

m7
Kompot owocowy

0

0 / 0

Dodatek do obiadu.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 l woda

2 szkl. truskawki

0.50 szkl. czarne jagody

3 szt. jabłka

4 szt. śliwki

1 łyżka cukier

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Jabłko kroimy na plasterki i półplasterki. Truskawki odszypułkowujemy, jeśli używamy świeże. Mrożonych nie rozmrażamy.

2

Ze śliwek wyjmujemy pestki. Wodę zagotowujemy w garnku, gdy się zagotuje dodajemy do niej wszystkie owoce, kompot zagotowujemy. Na koniec doprawiamy do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem.

3

Po zagotowaniu odstawiamy pod przykryciem na około 30 minut, żeby kompot "naciągnął".

Wartości odżywcze na porcję


Energia

55

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły