Kompot owocowy

m7
Kompot owocowy

0

0 / 0

Dodatek do obiadu.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 l woda

2 szkl. truskawki

0.50 szkl. czarne jagody

3 szt. jabłka

4 szt. śliwki

1 łyżka cukier

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Jabłko kroimy na plasterki i półplasterki. Truskawki odszypułkowujemy, jeśli używamy świeże. Mrożonych nie rozmrażamy.

2

Ze śliwek wyjmujemy pestki. Wodę zagotowujemy w garnku, gdy się zagotuje dodajemy do niej wszystkie owoce, kompot zagotowujemy. Na koniec doprawiamy do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem.

3

Po zagotowaniu odstawiamy pod przykryciem na około 30 minut, żeby kompot "naciągnął".

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły