Kompot owocowy
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kompot owocowy](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974979027.jpeg&w=3840&q=75)
Dodatek do obiadu.
0
0 / 0
Dodatek do obiadu.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
2 l woda
2 szkl. truskawki
0.50 szkl. czarne jagody
3 szt. jabłka
4 szt. śliwki
1 łyżka cukier
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Jabłko kroimy na plasterki i półplasterki. Truskawki odszypułkowujemy, jeśli używamy świeże. Mrożonych nie rozmrażamy.
2
Ze śliwek wyjmujemy pestki. Wodę zagotowujemy w garnku, gdy się zagotuje dodajemy do niej wszystkie owoce, kompot zagotowujemy. Na koniec doprawiamy do smaku sokiem z cytryny oraz cukrem.
3
Po zagotowaniu odstawiamy pod przykryciem na około 30 minut, żeby kompot "naciągnął".