Kompot malinowy

m7
Kompot malinowy

0

0 / 0

świetny dodatek do obiadu

2

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 kg maliny

0.50 kg cukier

Przygotowanie


1

Maliny oczyścić następnie ciasno ułożyć w słoikach.

2

zagotować ½ litra wody wraz z cukrem i gorącym syropem zalewać słoiki.

3

Zamknąć je i pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1213

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

308

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły