Kompot agrestowy

EkspertOdKuchni
Kompot agrestowy

0

0 / 0

Kompot agrestowy to orzeźwiający napój, który idealnie sprawdzi się w letnie dni. Jest nie tylko smaczny, ale także pełen witamin i minerałów, co czyni go zdrowym dodatkiem do posiłków. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Co więcej, owoce z kompotu doskonale sprawdzą się jako składnik deserów, koktajli, ciast lub innych słodkich wypieków. Smacznego!

3

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 kg agrest

700 ml woda

150 g cukier

Przygotowanie


1

Agrest myjemy i odszypułkujemy.

2

Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i zalewamy wodą.

3

Agrest gotujemy w wodzie około 20 minut. W razie potrzeby dosładzamy.

4

Po ugotowaniu odstawiamy do ostudzenia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1059

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

259

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły