Kompot agrestowy
EkspertOdKuchni
Kompot agrestowy to orzeźwiający napój, który idealnie sprawdzi się w letnie dni. Jest nie tylko smaczny, ale także pełen witamin i minerałów, co czyni go zdrowym dodatkiem do posiłków. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Co więcej, owoce z kompotu doskonale sprawdzą się jako składnik deserów, koktajli, ciast lub innych słodkich wypieków. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1059
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
259
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kompot agrestowy to orzeźwiający napój, który idealnie sprawdzi się w letnie dni. Jest nie tylko smaczny, ale także pełen witamin i minerałów, co czyni go zdrowym dodatkiem do posiłków. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Co więcej, owoce z kompotu doskonale sprawdzą się jako składnik deserów, koktajli, ciast lub innych słodkich wypieków. Smacznego!
3
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 kg agrest
700 ml woda
150 g cukier
Przygotowanie
Agrest myjemy i odszypułkujemy.
Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i zalewamy wodą.
Agrest gotujemy w wodzie około 20 minut. W razie potrzeby dosładzamy.
Po ugotowaniu odstawiamy do ostudzenia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1059
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
259
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.