Komosanka kakaowa

Kakao DecoMorreno
Komosanka kakaowa

0

0 / 0

Komosanka kakaowa to ugotowana na mleku komosa ryżowa, znana również jako quinoa. To świetny wybór na zdrowe i pożywne śniadanie, które nie zawiera glutenu, a jednocześnie dostarcza niezbędnych składników odżywczych. Połączenie delikatnej komosy ryżowej z intensywnym kakao, słodkim miodem, bananem, soczystymi truskawkami i orzechami nerkowca z pewnością przypadnie do gustu fanom zdrowych i smacznych połączeń kulinarnych. Smacznego!

7

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

60 g komosa ryżowa

160 ml mleko

1 łyżka kakao decomorreno

2 łyżka miód

0.50 szt. banan

2 szt. truskawki

20 g orzechy nerkowca

Przygotowanie


1

Komosę ryżową przepłucz pod bieżącą wodą.

2

Ugotuj na mleku zgodnie z zaleceniem producenta.

3

Do ugotowanej komosy dodaj kakao oraz miód. Całość dokładnie wymieszaj.

4

Przełóż komosankę do miseczki. Dodaj pokrojone truskawki, banana oraz orzechy nerkowca.

Wideo z przygotowania przepisu

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły