Komosanka kakaowa
Kakao DecoMorreno
Komosanka kakaowa to ugotowana na mleku komosa ryżowa, znana również jako quinoa. To świetny wybór na zdrowe i pożywne śniadanie, które nie zawiera glutenu, a jednocześnie dostarcza niezbędnych składników odżywczych. Połączenie delikatnej komosy ryżowej z intensywnym kakao, słodkim miodem, bananem, soczystymi truskawkami i orzechami nerkowca z pewnością przypadnie do gustu fanom zdrowych i smacznych połączeń kulinarnych. Smacznego!
0
0 / 0
Komosanka kakaowa to ugotowana na mleku komosa ryżowa, znana również jako quinoa. To świetny wybór na zdrowe i pożywne śniadanie, które nie zawiera glutenu, a jednocześnie dostarcza niezbędnych składników odżywczych. Połączenie delikatnej komosy ryżowej z intensywnym kakao, słodkim miodem, bananem, soczystymi truskawkami i orzechami nerkowca z pewnością przypadnie do gustu fanom zdrowych i smacznych połączeń kulinarnych. Smacznego!
7
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
60 g komosa ryżowa
160 ml mleko
1 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka miód
0.50 szt. banan
2 szt. truskawki
20 g orzechy nerkowca
Przygotowanie
Komosę ryżową przepłucz pod bieżącą wodą.
Ugotuj na mleku zgodnie z zaleceniem producenta.
Do ugotowanej komosy dodaj kakao oraz miód. Całość dokładnie wymieszaj.
Przełóż komosankę do miseczki. Dodaj pokrojone truskawki, banana oraz orzechy nerkowca.