Komosanka kakaowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1705395704029.png&w=3840&q=75)
Kakao DecoMorreno
![Komosanka kakaowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709127291760.jpg&w=3840&q=75)
Komosanka kakaowa to ugotowana na mleku komosa ryżowa, znana również jako quinoa. To świetny wybór na zdrowe i pożywne śniadanie, które nie zawiera glutenu, a jednocześnie dostarcza niezbędnych składników odżywczych. Połączenie delikatnej komosy ryżowej z intensywnym kakao, słodkim miodem, bananem, soczystymi truskawkami i orzechami nerkowca z pewnością przypadnie do gustu fanom zdrowych i smacznych połączeń kulinarnych. Smacznego!
0
0 / 0
Komosanka kakaowa to ugotowana na mleku komosa ryżowa, znana również jako quinoa. To świetny wybór na zdrowe i pożywne śniadanie, które nie zawiera glutenu, a jednocześnie dostarcza niezbędnych składników odżywczych. Połączenie delikatnej komosy ryżowej z intensywnym kakao, słodkim miodem, bananem, soczystymi truskawkami i orzechami nerkowca z pewnością przypadnie do gustu fanom zdrowych i smacznych połączeń kulinarnych. Smacznego!
7
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
60 g komosa ryżowa
160 ml mleko
1 łyżka kakao decomorreno
2 łyżka miód
0.50 szt. banan
2 szt. truskawki
20 g orzechy nerkowca
Przygotowanie
Komosę ryżową przepłucz pod bieżącą wodą.
Ugotuj na mleku zgodnie z zaleceniem producenta.
Do ugotowanej komosy dodaj kakao oraz miód. Całość dokładnie wymieszaj.
Przełóż komosankę do miseczki. Dodaj pokrojone truskawki, banana oraz orzechy nerkowca.