Komosa ryżowa z warzywami

EkspertOdKuchni
Komosa ryżowa z warzywami

0

0 / 0

Komosa ryżowa z warzywami to idealne danie na szybki obiad lub zdrową kolację, które jest wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu. Z pewnością przypadnie do gustu wegetarianom i osobom, które cenią sobie pożywne i pełne wartości odżywczych kombinacje kulinarne. Połączenie komosy ryżowej z cukinią, fasolką szparagową, czerwoną papryką, bobem, pomidorkami koktajlowymi, czarnymi oliwkami, natką pietruszki i szczypiorkiem to prawdziwa bomba witaminowa, a także wartościowe źródło białka, błonnika i cennych minerałów.

14

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g komosa ryżowa

300 ml bulion warzywny

100 g oliwki czarne

0.50 szt. cukinia

1 szt. cebula biała

2 szt. ząbki czosnku

200 g fasolka szparagowa

0.50 szt. papryka czerwona

200 g bób

100 g pomidorki koktajlowe

1 pęcz. natka pietruszki

1 pęcz. szczypiorek

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

1 szt. oliwa z oliwek do smażenia

Przygotowanie


1

Komosę ryżową gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej pokrojoną drobno cebulę i czosnek.

3

Następnie dodajemy pokrojoną w słupki paprykę, fasolkę szparagową, bób, cukinię pokrojoną w półksiężyce i pomidorki pokrojone na pół. Całość podsmażamy przez 5 minut.

4

Warzywa podlewamy bulionem warzywnym i gotujemy do miękkości fasoli szparagowej i bobu.

5

Pod koniec gotowania dodajemy oliwki czarne i doprawiamy solą i pieprzem.

6

Ugotowane warzywa mieszamy z komosą ryżową. Całość posypujemy drobno posiekaną pietruszką i szczypiorkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły