Koltety rybne
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Koltety rybne](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F9043-1702058085518.jpeg&w=3840&q=75)
Troszkę zmodyfikowane kotlety rybne.
1
0 / 0
Troszkę zmodyfikowane kotlety rybne.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
300 olej
1 kg filet rybny
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
250 g boczek wędzony
70 g bułka tarta
200 g bułka tarta
2 szt. cebula
3 szt. jajko
6 łyżka kasza manna
Przygotowanie
1
Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
2
Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby.
3
Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka. Solimy i pieprzymy do smaku.
4
Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).
5
Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.
6
Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.