0

Składniki

300 Mililitrów
olej
1 Kilogram
Filet rybny
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
250 Gramów
boczek wędzony
70 Gramów
bułka tarta
200 Gramów
bułka tarta
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
jajko
6 Łyżek
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
  2. Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby.
  3. Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka. Solimy i pieprzymy do smaku.
  4. Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).
  5. Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.
  6. Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.

Opis

Troszkę zmodyfikowane kotlety rybne.

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!