Koltety rybne

m7
Koltety rybne

1

0 / 0

Troszkę zmodyfikowane kotlety rybne.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

300 olej

1 kg filet rybny

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

250 g boczek wędzony

70 g bułka tarta

200 g bułka tarta

2 szt. cebula

3 szt. jajko

6 łyżka kasza manna

Przygotowanie


1

Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.

2

Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby.

3

Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka. Solimy i pieprzymy do smaku.

4

Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).

5

Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.

6

Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

584

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

28

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły