0

Składniki

300 Mililitrów
olej
1 Kilogram
Filet rybny
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
250 Gramów
boczek wędzony
70 Gramów
bułka tarta
200 Gramów
bułka tarta
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
jajko
6 Łyżek
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
  2. Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby.
  3. Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka. Solimy i pieprzymy do smaku.
  4. Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).
  5. Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.
  6. Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.

Opis

Troszkę zmodyfikowane kotlety rybne.

Podobne przepisy

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!