Koltety rybne
m7
Troszkę zmodyfikowane kotlety rybne.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
584
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Troszkę zmodyfikowane kotlety rybne.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
300 olej
1 kg filet rybny
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
250 g boczek wędzony
70 g bułka tarta
200 g bułka tarta
2 szt. cebula
3 szt. jajko
6 łyżka kasza manna
Przygotowanie
Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby.
Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka. Solimy i pieprzymy do smaku.
Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).
Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.
Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
584
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
28
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.