0

Składniki

300 Mililitrów
olej
1 Kilogram
Filet rybny
1 Łyżeczka
sól
1 Łyżeczka
pieprz
250 Gramów
boczek wędzony
70 Gramów
bułka tarta
200 Gramów
bułka tarta
2 Sztuki
cebula
3 Sztuki
jajko
6 Łyżek
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
  2. Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby.
  3. Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka. Solimy i pieprzymy do smaku.
  4. Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).
  5. Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.
  6. Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.

Opis

Troszkę zmodyfikowane kotlety rybne.

Podobne przepisy

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ryba po grecku z pysznymi warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!