Koltety rybne
m7
0
0 / 0
0
Troszkę zmodyfikowane kotlety rybne.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
300 olej
1 kg filet rybny
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka pieprz
250 gr boczek wędzony
70 gr bułka tarta
200 gr bułka tarta
2 szt cebula
3 szt jajko
6 łyżka kasza manna
Przygotowanie
1
Rybę myjemy, kroimy na kawałki i mielimy.
2
Boczek i cebulę również mielimy i dodajemy do ryby.
3
Wsypujemy kaszę mannę, bułkę tartą i jajka. Solimy i pieprzymy do smaku.
4
Bułki tartej dajemy tyle aby nasza ryba nie była za gęsta ( powinna wchłonąć wodę powstałą po zmieleniu ryby ).
5
Formujemy nie za wielkie okrągłe kotlety i smażymy na oleju.
6
Można podawać z ziemniakami lub frytkami jako danie obiadowe, lub z pieczywem na kolację.