KOLOROWY ZAWRÓT GŁOWY
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![KOLOROWY ZAWRÓT GŁOWY](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974726532.jpeg&w=3840&q=75)
Kolorowe danie na poprawę humoru.
0
0 / 0
Kolorowe danie na poprawę humoru.
17
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. papryczka ostra chili
0.25 łyżecz. pieprz kolorowy
200 g pieczarki
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
5 szt. ananas plastry w syropie
2 szt. cebula
1 szt. ryż tri coloro
4 szt. sałata
2 łyżka nać pietruszki
1 łyżka ocet balsamiczny
4 łyżka olej słonecznikowy
4 łyżka sos sojowy
4 łyżka sos sojowy
1 łyżka przyprawa do dań kuchni chińskiej
Przygotowanie
Ryż ugotować według przepisu.
Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać ocet balsamiczny.
Odstawić na 15 minut.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, dodać oba sosy sojowe i smażyć około 3-4 minuty.
Dodać pokrojone w piórka cebule, oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojone w sporą kostkę papryki.
Dusić bez przykrycia od czasu do czasu mieszając 5 minut.
Dodać pozostałe przyprawy i pokrojone w kostkę plastry ananasa.
Wszystko dusić jeszcze około 5-8 minut.
Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.
Danie podawać na liściach sałaty.