Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
Papryczka ostra chili
0.25 Łyżeczki
pieprz kolorowy
200 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka żółta
5 Sztuk
ananas plastry w syropie
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
Ryż tri coloro
4 Sztuki
sałata
2 Łyżki
nać pietruszki
1 Łyżka
ocet balsamiczny
4 Łyżki
olej słonecznikowy
4 Łyżki
sos sojowy
4 Łyżki
sos sojowy
1 Łyżka
Przyprawa do dań kuchni chińskiej
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ryż ugotować według przepisu.
  2. Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać ocet balsamiczny.
  3. Odstawić na 15 minut.
  4. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, dodać oba sosy sojowe i smażyć około 3-4 minuty.
  5. Dodać pokrojone w piórka cebule, oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojone w sporą kostkę papryki.
  6. Dusić bez przykrycia od czasu do czasu mieszając 5 minut.
  7. Dodać pozostałe przyprawy i pokrojone w kostkę plastry ananasa.
  8. Wszystko dusić jeszcze około 5-8 minut.
  9. Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.
  10. Danie podawać na liściach sałaty.

Opis

Kolorowe danie na poprawę humoru.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!