KOLOROWY ZAWRÓT GŁOWY

m7
KOLOROWY ZAWRÓT GŁOWY

0

0 / 0

Kolorowe danie na poprawę humoru.

17

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 łyżeczka papryczka ostra chili

0.25 łyżeczka pieprz kolorowy

200 g pieczarki

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

5 szt. ananas plastry w syropie

2 szt. cebula

1 szt. ryż tri coloro

4 szt. sałata

2 łyżka nać pietruszki

1 łyżka ocet balsamiczny

4 łyżka olej słonecznikowy

4 łyżka sos sojowy

4 łyżka sos sojowy

1 łyżka przyprawa do dań kuchni chińskiej

Przygotowanie


1

Ryż ugotować według przepisu.

2

Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i dodać ocet balsamiczny.

3

Odstawić na 15 minut.

4

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso, dodać oba sosy sojowe i smażyć około 3-4 minuty.

5

Dodać pokrojone w piórka cebule, oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz pokrojone w sporą kostkę papryki.

6

Dusić bez przykrycia od czasu do czasu mieszając 5 minut.

7

Dodać pozostałe przyprawy i pokrojone w kostkę plastry ananasa.

8

Wszystko dusić jeszcze około 5-8 minut.

9

Na koniec posypać natką pietruszki i wymieszać.

10

Danie podawać na liściach sałaty.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły