Example thumb
1

Składniki

2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.75 Kostki
margaryna zwykła
1.5 Szklanki
cukier puder
2 Szklanki
mąka pszenna tortowa
1.5 Szklanki
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
margaryna zwykła
1 Sztuka
Kisiel
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
sok z cytryny
1 Sztuka
budyń śmietankowy
6 Łyżek
olej
4 Łyżki
wiórki kokosowe
2 Łyżki
kakao w proszku
70 Dekagramów
ser biały
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: Białka oddzielić od żółtek. Pianę ubić.
  2. Margarynę utrzeć z cukrem, żółtkami i pozostałymi składnikami. Na końcu dodać białka i lekko wymieszać.
  3. Ciasto podzielić na 4 części:
  4. - do pierwszej dodać kisiel
  5. - do drugiej dodać kakao
  6. - do trzeciej dodać kokos
  7. czwarta część pozostaje bez dodatków
  8. Ciasto wkładać na przemian do natłuszczonej formy.
  9. Piec w 180 stopniach przez 30 minut.
  10. Po ostygnięciu placka przekroić na połowę i przełożyć gorącą masą.
  11. Masa: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i smażyć na małym ogniu cały czas mieszając około 5 minut. Pod koniec dodać budyń rozpuszczony w 1/4 szkl wody.

Opis

Ciasto kolorowe a przy tym łatwe do przygotowania.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!