Kolorowy tulipan
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kolorowy tulipan](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976508125.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto kolorowe a przy tym łatwe do przygotowania.
1
0 / 0
Ciasto kolorowe a przy tym łatwe do przygotowania.
16
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
2 łyżecz. proszek do pieczenia
0.75 kostka margaryna zwykła
1.50 szkl. cukier puder
2 szkl. mąka pszenna tortowa
1.50 szkl. cukier
6 szt. jaja kurze całe
1 szt. margaryna zwykła
1 szt. kisiel
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. sok z cytryny
1 szt. budyń śmietankowy
6 łyżka olej
4 łyżka wiórki kokosowe
2 łyżka kakao decomorreno
70 dag. ser biały
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek. Pianę ubić.
Margarynę utrzeć z cukrem, żółtkami i pozostałymi składnikami. Na końcu dodać białka i lekko wymieszać.
Ciasto podzielić na 4 części:
- do pierwszej dodać kisiel
- do drugiej dodać kakao
- do trzeciej dodać kokos
czwarta część pozostaje bez dodatków
Ciasto wkładać na przemian do natłuszczonej formy.
Piec w 180 stopniach przez 30 minut.
Po ostygnięciu placka przekroić na połowę i przełożyć gorącą masą.
Masa: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i smażyć na małym ogniu cały czas mieszając około 5 minut. Pod koniec dodać budyń rozpuszczony w 1/4 szkl wody.