Kolorowy tulipan

m7
Kolorowy tulipan

1

0 / 0

Ciasto kolorowe a przy tym łatwe do przygotowania.

16

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

2 łyżecz. proszek do pieczenia

0.75 kostka margaryna zwykła

1.50 szkl. cukier puder

2 szkl. mąka pszenna tortowa

1.50 szkl. cukier

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. margaryna zwykła

1 szt. kisiel

4 szt. jaja kurze całe

1 szt. sok z cytryny

1 szt. budyń śmietankowy

6 łyżka olej

4 łyżka wiórki kokosowe

2 łyżka kakao decomorreno

70 dag. ser biały

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Ciasto: Białka oddzielić od żółtek. Pianę ubić.

2

Margarynę utrzeć z cukrem, żółtkami i pozostałymi składnikami. Na końcu dodać białka i lekko wymieszać.

3

Ciasto podzielić na 4 części:

4

- do pierwszej dodać kisiel

5

- do drugiej dodać kakao

6

- do trzeciej dodać kokos

7

czwarta część pozostaje bez dodatków

8

Ciasto wkładać na przemian do natłuszczonej formy.

9

Piec w 180 stopniach przez 30 minut.

10

Po ostygnięciu placka przekroić na połowę i przełożyć gorącą masą.

11

Masa: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i smażyć na małym ogniu cały czas mieszając około 5 minut. Pod koniec dodać budyń rozpuszczony w 1/4 szkl wody.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły