0

Składniki

1 Kostka
Bulion grzybowy
1 Sztuka
por
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
mąka
3 Łyżki
koper ogrodowy
80 Dekagramów
wieprzowina łopatka
50 Dekagramów
pieczarki
0.5 Sztuki
kukurydza
0.5 Sztuki
Fasola czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki podsmażamy na maśle do odparowania wody. Na oleju podsmażamy na jednej patelni cebulę, paprykę i pora. Mięso kroimy na małe kawałki i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka, dodajemy: kukurydzę, fasolę, marchewkę pokrojoną w kostkę, mieszankę z patelni, podsmażone pieczarki, bulion grzybowy, zalewamy wodą tak by pokryła składniki. Gotujemy mięso do miękkości, sos zaprawiamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy dużą ilość świeżego koperku.
  2. (do sosu można także dodać pokrojoną w mała kostkę cukinię, kabaczka lub bakłażana)
  3. Podajemy z grubym makronem.

Opis

idealny sos do makaronu ze wszystkiego co jest w domu :)

Podobne przepisy

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Gulasz z łopatki wieprzowej z warzywami

Łatwy Do 1 godz

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz

Paella

Łatwy Do 1 godz

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz

Zapiekanka z wołowiną i warzywami pod ciastem francuskim

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!