0

Składniki

1 Kostka
Bulion grzybowy
1 Sztuka
por
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
cebula
3 Łyżki
mąka
3 Łyżki
koper ogrodowy
80 Dekagramów
wieprzowina łopatka
50 Dekagramów
pieczarki
0.5 Sztuki
kukurydza
0.5 Sztuki
Fasola czerwona
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki podsmażamy na maśle do odparowania wody. Na oleju podsmażamy na jednej patelni cebulę, paprykę i pora. Mięso kroimy na małe kawałki i obsmażamy na oleju, przekładamy do garnka, dodajemy: kukurydzę, fasolę, marchewkę pokrojoną w kostkę, mieszankę z patelni, podsmażone pieczarki, bulion grzybowy, zalewamy wodą tak by pokryła składniki. Gotujemy mięso do miękkości, sos zaprawiamy mąką rozrobioną w małej ilości wody. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, dodajemy dużą ilość świeżego koperku.
  2. (do sosu można także dodać pokrojoną w mała kostkę cukinię, kabaczka lub bakłażana)
  3. Podajemy z grubym makronem.

Opis

idealny sos do makaronu ze wszystkiego co jest w domu :)

Podobne przepisy

Szybka zupa pieczarkowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Szybka zupa pieczarkowa

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Bigos z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Bigos z grzybami

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Biała kiełbasa z papryką w sosie meksykańskim

Przepis
Łatwy Do 15 min
Biała kiełbasa z papryką w sosie meksykańskim

Pieczone skrzydełka faszerowane

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone skrzydełka faszerowane

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej odsłonie

Szynka pieczona pod kołderką

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Szynka pieczona pod kołderką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!