Kolorowy miszmasz
mzielnik
Wartości odżywcze na porcję
Energia
695
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella mini rurki z warzywami
1 opak. sałata mix
1 szt. kiełbasa sucha
1 puszka oliwki czarne
1 puszka oliwki zielone
1 puszka pomidory koktajlowe
1 kostka ser feta
3 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka woda
1 łyżecz. ocet
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. zioła
Przygotowanie
Ugotować makaron al dente.
Sos winegret: oliwa z oliwek, woda, łyżeczka octu, sól, pieprz, zioła.Z podanych składników przygotować sos winegre. Odstawić na 10 minut.
Sałatę porwać na małe kawałki, umyć, przełożyć do dużej miski.
Ser feta odsączyć, pokroić w kostki.
Kiełbasę suchą pokroić w połówki plastrów.
Oliwki odsączyć.
Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół.
Wszystko wsypać do miski, wymieszać. Polać sosem winegret.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
695
kcal
Białka
30
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.