Kolorowy miszmasz

mzielnik
Kolorowy miszmasz

0

0 / 0

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. makaron lubella mini rurki z warzywami

1 opak. sałata mix

1 szt. kiełbasa sucha

1 pusz. oliwki czarne

1 pusz. oliwki zielone

1 pusz. pomidory koktajlowe

1 kost. ser feta

3 łyżka oliwa z oliwek

3 łyżka woda

1 łyżeczka ocet

1 szcz. sól, pieprz

1 szcz. zioła

Przygotowanie


1

Ugotować makaron al dente.

2

Sos winegret: oliwa z oliwek, woda, łyżeczka octu, sól, pieprz, zioła.Z podanych składników przygotować sos winegre. Odstawić na 10 minut.

3

Sałatę porwać na małe kawałki, umyć, przełożyć do dużej miski.

4

Ser feta odsączyć, pokroić w kostki.

5

Kiełbasę suchą pokroić w połówki plastrów.

6

Oliwki odsączyć.

7

Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół.

8

Wszystko wsypać do miski, wymieszać. Polać sosem winegret.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły