Kolorowy miszmasz
mzielnik
0
0 / 0
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. makaron lubella mini rurki z warzywami
1 opak. sałata mix
1 szt. kiełbasa sucha
1 pusz. oliwki czarne
1 pusz. oliwki zielone
1 pusz. pomidory koktajlowe
1 kost. ser feta
3 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka woda
1 łyżeczka ocet
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. zioła
Przygotowanie
1
Ugotować makaron al dente.
2
Sos winegret: oliwa z oliwek, woda, łyżeczka octu, sól, pieprz, zioła.Z podanych składników przygotować sos winegre. Odstawić na 10 minut.
3
Sałatę porwać na małe kawałki, umyć, przełożyć do dużej miski.
4
Ser feta odsączyć, pokroić w kostki.
5
Kiełbasę suchą pokroić w połówki plastrów.
6
Oliwki odsączyć.
7
Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół.
8
Wszystko wsypać do miski, wymieszać. Polać sosem winegret.