Kolorowy biszkopt
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kolorowy biszkopt](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975033589.jpeg&w=3840&q=75)
To ciasto wymyśliłam mając ochotę na coś słodkiego.
0
0 / 0
To ciasto wymyśliłam mając ochotę na coś słodkiego.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
5 szt. jajko
1 szt. brzoskwinia
2 szt. budyń malinowy
2 szt. galaretka malinowa
15 dag. margaryna zwykła
0.50 l mleko
Przygotowanie
Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Po upieczeniu przekrawamy na dwa plastry.
Budynie gotujemy w 1/2 l mleka wg przepisu na opakowaniu. Podczas gotowania ciągle mieszamy, żeby nie powstały grudki, odstawiamy do wystudzenia.
Gdy masa budyniowa będzie już wystudzona, miksujemy ją razem z margaryną.
Brzoskwinie osączamy z zalewy.
Na pierwszy płat ciasta wykładamy połowę masy malinowej, przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę masy.
Następnie galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do momentu, aż zaczną lekko tężeć.
Na ciasto wykładamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy lekko tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce.