Kolorowy biszkopt

m7
Kolorowy biszkopt

Średnia 0 / 0

Oceń!

To ciasto wymyśliłam mając ochotę na coś słodkiego.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

5 szt. jajko

1 szt. brzoskwinia

2 szt. budyń malinowy

2 szt. galaretka malinowa

15 dag. margaryna zwykła

0.50 l mleko

Przygotowanie


Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Po upieczeniu przekrawamy na dwa plastry.

Budynie gotujemy w 1/2 l mleka wg przepisu na opakowaniu. Podczas gotowania ciągle mieszamy, żeby nie powstały grudki, odstawiamy do wystudzenia.

Gdy masa budyniowa będzie już wystudzona, miksujemy ją razem z margaryną.

Brzoskwinie osączamy z zalewy.

Na pierwszy płat ciasta wykładamy połowę masy malinowej, przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę masy.

Następnie galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do momentu, aż zaczną lekko tężeć.

Na ciasto wykładamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy lekko tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

174

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły