Kolorowy biszkopt

m7
Kolorowy biszkopt

0

0 / 0

To ciasto wymyśliłam mając ochotę na coś słodkiego.

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1.50 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szkl. mąka pszenna tortowa

1 szkl. cukier

5 szt. jajko

1 szt. brzoskwinia

2 szt. budyń malinowy

2 szt. galaretka malinowa

15 dek. margaryna zwykła

0.50 l mleko

Przygotowanie


1

Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Po upieczeniu przekrawamy na dwa plastry.

2

Budynie gotujemy w 1/2 l mleka wg przepisu na opakowaniu. Podczas gotowania ciągle mieszamy, żeby nie powstały grudki, odstawiamy do wystudzenia.

3

Gdy masa budyniowa będzie już wystudzona, miksujemy ją razem z margaryną.

4

Brzoskwinie osączamy z zalewy.

5

Na pierwszy płat ciasta wykładamy połowę masy malinowej, przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę masy.

6

Następnie galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do momentu, aż zaczną lekko tężeć.

7

Na ciasto wykładamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy lekko tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły