Kolorowy biszkopt
m7
To ciasto wymyśliłam mając ochotę na coś słodkiego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
174
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
To ciasto wymyśliłam mając ochotę na coś słodkiego.
9
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
1.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. mąka pszenna tortowa
1 szkl. cukier
5 szt. jajko
1 szt. brzoskwinia
2 szt. budyń malinowy
2 szt. galaretka malinowa
15 dag. margaryna zwykła
0.50 l mleko
Przygotowanie
Z podanych składników na ciasto pieczemy biszkopt. Po upieczeniu przekrawamy na dwa plastry.
Budynie gotujemy w 1/2 l mleka wg przepisu na opakowaniu. Podczas gotowania ciągle mieszamy, żeby nie powstały grudki, odstawiamy do wystudzenia.
Gdy masa budyniowa będzie już wystudzona, miksujemy ją razem z margaryną.
Brzoskwinie osączamy z zalewy.
Na pierwszy płat ciasta wykładamy połowę masy malinowej, przykrywamy drugim plackiem i wykładamy resztę masy.
Następnie galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do momentu, aż zaczną lekko tężeć.
Na ciasto wykładamy pokrojone brzoskwinie i całość zalewamy lekko tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
174
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
20
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.