Example thumb
1

Składniki

1 Pęczek
brokuły
0.5 Pęczka
kalafior
2 Łyżeczki
sól, pieprz
300 Gramów
Makaron Lubella kolorowy rurki
100 Gramów
Groszek cukrowy
2 Szklanki
szpinak
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
Orzechy laskowe
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzuć szpinak, czosnek. Wlej oliwę. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie zmiksuj.
  2. Do garnka wlej wodę. Kalafior i brokuł potnij na małe różyczki. Z groszku odetnij końcówki. Wlej do garnka wrzątek i wrzuć warzywa. Wsyp sól i gotuj 4-5 minut
  3. Makaron przełóż do miski. Dodaj ugotowane warzywa. Polej całość szpinakowym pesto.
  4. Przygotuj składniki

Opis

Różnorodność kolorów to najlepszy sposób, aby przemycić maluchom trochę witamin

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!