Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

goodfoodlover
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

1

0 / 0

Różnorodność kolorów to najlepszy sposób, aby przemycić maluchom trochę witamin. Nasza zdrowa propozycja to kolorowe rurki ze szpinakowym pesto i brokułami - świetnie wyglądają i smakują. Bogactwo witamin na talerzu!

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 pęcz. brokuły

0.50 pęcz. kalafior

2 łyżecz. sól, pieprz

300 g makaron lubella kolorowy rurki

100 g groszek cukrowy

2 szkl. szpinak

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka orzechy laskowe

3 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzuć szpinak, czosnek. Wlej oliwę. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie zmiksuj.

2

Do garnka wlej wodę. Kalafior i brokuł potnij na małe różyczki. Z groszku odetnij końcówki. Wlej do garnka wrzątek i wrzuć warzywa. Wsyp sól i gotuj 4-5 minut

3

Makaron przełóż do miski. Dodaj ugotowane warzywa. Polej całość szpinakowym pesto.

4

Przygotuj składniki

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły