Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

goodfoodlover

Różnorodność kolorów to najlepszy sposób, aby przemycić maluchom trochę witamin. Nasza zdrowa propozycja to kolorowe rurki ze szpinakowym pesto i brokułami - świetnie wyglądają i smakują. Bogactwo witamin na talerzu!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
831
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
119
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Różnorodność kolorów to najlepszy sposób, aby przemycić maluchom trochę witamin. Nasza zdrowa propozycja to kolorowe rurki ze szpinakowym pesto i brokułami - świetnie wyglądają i smakują. Bogactwo witamin na talerzu!
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 pęcz. brokuły
0.50 pęcz. kalafior
2 łyżecz. sól, pieprz
300 g makaron lubella kolorowy rurki
100 g groszek cukrowy
2 szkl. szpinak
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka orzechy laskowe
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzuć szpinak, czosnek. Wlej oliwę. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie zmiksuj.
Do garnka wlej wodę. Kalafior i brokuł potnij na małe różyczki. Z groszku odetnij końcówki. Wlej do garnka wrzątek i wrzuć warzywa. Wsyp sól i gotuj 4-5 minut
Makaron przełóż do miski. Dodaj ugotowane warzywa. Polej całość szpinakowym pesto.
Przygotuj składniki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
831
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
119
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.