Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

goodfoodlover
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Średnia 0 / 0

Oceń!

Różnorodność kolorów to najlepszy sposób, aby przemycić maluchom trochę witamin. Nasza zdrowa propozycja to kolorowe rurki ze szpinakowym pesto i brokułami - świetnie wyglądają i smakują. Bogactwo witamin na talerzu!

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 pęcz. brokuły

0.50 pęcz. kalafior

2 łyżecz. sól, pieprz

300 g makaron lubella kolorowy rurki

100 g groszek cukrowy

2 szkl. szpinak

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka orzechy laskowe

3 łyżka oliwa

Przygotowanie


Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzuć szpinak, czosnek. Wlej oliwę. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie zmiksuj.

Do garnka wlej wodę. Kalafior i brokuł potnij na małe różyczki. Z groszku odetnij końcówki. Wlej do garnka wrzątek i wrzuć warzywa. Wsyp sól i gotuj 4-5 minut

Makaron przełóż do miski. Dodaj ugotowane warzywa. Polej całość szpinakowym pesto.

Przygotuj składniki

Wartości odżywcze na porcję


Energia

831

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

119

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły