1

Składniki

1 Pęczek
brokuły
0.5 Pęczka
kalafior
2 Łyżeczki
sól, pieprz
300 Gramów
Makaron Lubella kolorowy rurki
100 Gramów
Groszek cukrowy
2 Szklanki
szpinak
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
Orzechy laskowe
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzuć szpinak, czosnek. Wlej oliwę. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie zmiksuj.
  2. Do garnka wlej wodę. Kalafior i brokuł potnij na małe różyczki. Z groszku odetnij końcówki. Wlej do garnka wrzątek i wrzuć warzywa. Wsyp sól i gotuj 4-5 minut
  3. Makaron przełóż do miski. Dodaj ugotowane warzywa. Polej całość szpinakowym pesto.
  4. Przygotuj składniki

Opis

Różnorodność kolorów to najlepszy sposób, aby przemycić maluchom trochę witamin

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min.

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Łatwy Do 40 min.

Kremowe brokuLOVE

Łatwy Do 40 min.

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz.

Łosoś z warzywami w białym sosie

Łatwy Do 40 min.

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Łatwy Do 40 min.

Mini pizza na spodzie brokułowym

Łatwy Do 1,5 godz.

Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!