1

Składniki

1 Pęczek
brokuły
0.5 Pęczka
kalafior
2 Łyżeczki
sól, pieprz
300 Gramów
Makaron Lubella kolorowy rurki
100 Gramów
Groszek cukrowy
2 Szklanki
szpinak
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Łyżki
Orzechy laskowe
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzuć szpinak, czosnek. Wlej oliwę. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie zmiksuj.
  2. Do garnka wlej wodę. Kalafior i brokuł potnij na małe różyczki. Z groszku odetnij końcówki. Wlej do garnka wrzątek i wrzuć warzywa. Wsyp sól i gotuj 4-5 minut
  3. Makaron przełóż do miski. Dodaj ugotowane warzywa. Polej całość szpinakowym pesto.
  4. Przygotuj składniki

Opis

Różnorodność kolorów to najlepszy sposób, aby przemycić maluchom trochę witamin

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Kremowe brokuLOVE

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kremowe brokuLOVE

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Łosoś z warzywami w białym sosie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łosoś z warzywami w białym sosie

Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacj...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron Pełne Ziarno świdry z orkiszem z mortadelą, pistacjami i brokułami

Mini pizza na spodzie brokułowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Mini pizza na spodzie brokułowym

Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muszle faszerowane kurczakiem i szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!