Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
goodfoodlover
![Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973781065.jpeg&w=3840&q=75)
Różnorodność kolorów to najlepszy sposób, aby przemycić maluchom trochę witamin. Nasza zdrowa propozycja to kolorowe rurki ze szpinakowym pesto i brokułami - świetnie wyglądają i smakują. Bogactwo witamin na talerzu!
1
0 / 0
Różnorodność kolorów to najlepszy sposób, aby przemycić maluchom trochę witamin. Nasza zdrowa propozycja to kolorowe rurki ze szpinakowym pesto i brokułami - świetnie wyglądają i smakują. Bogactwo witamin na talerzu!
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 pęcz. brokuły
0.50 pęcz. kalafior
2 łyżecz. sól, pieprz
300 g makaron lubella kolorowy rurki
100 g groszek cukrowy
2 szkl. szpinak
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżka orzechy laskowe
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do blendera wrzuć szpinak, czosnek. Wlej oliwę. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie zmiksuj.
Do garnka wlej wodę. Kalafior i brokuł potnij na małe różyczki. Z groszku odetnij końcówki. Wlej do garnka wrzątek i wrzuć warzywa. Wsyp sól i gotuj 4-5 minut
Makaron przełóż do miski. Dodaj ugotowane warzywa. Polej całość szpinakowym pesto.
Przygotuj składniki