Kolorowe rurki z krewetkami , limonką i kolendrą

lubella
Kolorowe rurki z krewetkami , limonką i kolendrą

2

0 / 0

Pomysł na pyszną kolację w śródziemnomorskim klimacie - kolorowe rurki z krewetkami, limonka i kolendrą. Chcesz zaskoczyć swoją drugą połówkę romantyczną kolacją? Skorzystaj z naszego wyjątkowego przepisu!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella rurki nr 15

200 g obrane, surowe krewetki

3 szt. ząbek czosnku

2 szt. limonka

50 g masło

1 szt. mały kawałek imbiru

1 łyżka olej

1 szczyp. sól, pieprz

1 pęcz. kolendra

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według g zaleceń producenta twardość al dente 8 minut, normale 10 minut.

2

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego krewetki, dodajemy posiekany imbir, czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wyciskamy na krewetki sok z 1 limonki i masło – sos do dania jest już gotowy.

3

W przygotowanym sosie obtaczamy makaron i przekładamy na talerze.

4

Potrawę posypujemy kolendrą i dodajemy ćwiartki limonki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

531

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

77

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły