Kolorowe rurki z krewetkami , limonką i kolendrą
lubella
2
0 / 0
0
Pomysł na pyszną kolację w śródziemnomorskim klimacie - kolorowe rurki z krewetkami, limonka i kolendrą. Chcesz zaskoczyć swoją drugą połówkę romantyczną kolacją? Skorzystaj z naszego wyjątkowego przepisu!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 gr makaron lubella rurki nr 15
200 gr obrane, surowe krewetki
3 szt ząbek czosnku
2 szt limonka
50 gr masło
1 szt mały kawałek imbiru
1 łyżka olej
1 szcz. sól, pieprz
1 pęcz. kolendra
Przygotowanie
Makaron gotujemy według g zaleceń producenta twardość al dente 8 minut, normale 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy do niego krewetki, dodajemy posiekany imbir, czosnek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wyciskamy na krewetki sok z 1 limonki i masło – sos do dania jest już gotowy.
W przygotowanym sosie obtaczamy makaron i przekładamy na talerze.
Potrawę posypujemy kolendrą i dodajemy ćwiartki limonki.