Kolorowa surówka

m7
Kolorowa surówka

1

0 / 0

Fajna surówka do dań mięsnych i nie tylko.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. papryka czerwona

3 łyżka oliwa

0.50 szt. kukurydza konserwowa

0.50 szt. kapusta pekińska

Przygotowanie


1

Kukurydzę osączamy z zalewy.

2

Paprykę czerwoną myjemy, osuszamy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę.

3

Kapustę pekińską płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, drobniutko siekamy.

4

Wszystkie składniki łączymy ze sobą, skrapiamy oliwą, dokładnie mieszamy.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

91

kcal

Białka

1

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły