Kolorowa surówka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kolorowa surówka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974429874.jpeg&w=3840&q=75)
surówka do obiadu i kanapek
1
0 / 0
surówka do obiadu i kanapek
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. cebula
1 szt. ogórek
4 szt. ogórki kiszone krakus
3 szt. ogórek małosolny
1 szt. papryka czerwona
3 szt. pomidor
5 szt. rzodkiewka
1 szt. sałata lodowa
1 szt. kukurydza konserwowa
Przygotowanie
Ogórki kiszone i pomidory kroimy w paski. Odsączamy na sitku. Do dużej
miski rwiemy na małe kawałki sałatę lodową, w półksiężyce kroimy:
rzodkiewkę, ogórka zielonego, ogórki małosolne. Dodajemy do sałaty, cebule
kroimy w bardzo małe piórka, rozdrabniamy je palcami i dorzucamy do
sałaty. Paprykę kroimy w paski, dorzucamy do sałaty. Na końcu dodajemy
odsączone pomidory i ogórki kiszone. Wszystko dokładnie mieszamy. Dla lepszej
kolorystyki dodajemy kukurydzę. Ja niestety jej nie miałam. Całość
mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli ilość kcal nie ma dla nas znaczenia
doprawiamy surówkę sosem koperkowym lub innym ulubionym:)