0

Składniki

1 Łyżeczka
sól biała
1 Łyżeczka
pieprz czarny
250 Gramów
majonez
1 Sztuka
ogórek
1 Sztuka
kukurydza konserwowa
1 Sztuka
por
1 Sztuka
papryka żółta
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
papryka czerwona
4 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
kapusta pekińska
2 Sztuki
tuńczyk w sosie własnym
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Papryki umyć ,usunąć gniazda nasienne i pokroić w średnią kostkę.
  2. por oczyścić i pokroić w pół plasterki,przelać wrzątkiem.
  3. ogórek zielony obrać ze skórki i pokroić w średnią kostkę.
  4. kukurydze osączyć,jajka pokroić w kostkę.
  5. kapustę pekińską podzielić na ćwiartki,umyć i drobno pokroić.
  6. dodać do całości tuńczyk odsączony,majonez i całość starannie wymieszać.
  7. doprawić solą i pieprzem.
  8. odstawić na 2 godziny do lodówki.

Opis

Lekka ,smaczna sałatka,zarówno na imprezę ,jak i na miło kolacyjkę. Prosta w wykonaniu.Polecam.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min.

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min.

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min.

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Pożywna sałatka obiadowa - kokardki z kukurydzą, pomidorami...

Łatwy Do 40 min.

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!