Kolorowa sałatka z fetą
m7
Sałatę tą robię przeważnie w sezonie letnim.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
220
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatę tą robię przeważnie w sezonie letnim.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. sól, pieprz
3 szt. pomidor
1 szt. papryka żółta
2 szt. ogórek
2 łyżka oliwa z oliwek
20 dag. feta
Przygotowanie
Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ogórki obrać i pokroić w kostkę.
Ser feta należy pokroić w kostkę, podobnie żółtą paprykę.
Tak przygotowane składniki połączyć ze sobą, dodać oliwę, a następnie sól i pieprz do smaku. Składniki sałatki wymieszać ze sobą. Smacznego! :)