Kolorowa sałatka

AleksandraWeronikaChrzanowska
Kolorowa sałatka

0

0 / 0

Przepis na kolorową sałatkę. Bon apetite!

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 opak. makaron świderki lubella

1 puszka groszek zielony konserwowy

1 puszka kukurydza konserwowa

1 szt. papryka czerwona

6 szt. ogórki konserwowe krakus

1 szt. cebula czerwona

3 łyżka majonez dekoracyjny krakus

20 dag. szynka konserwowa

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według przepisu. W międzyczasie pokroić szynkę w paseczki, ogórki i paprykę w większą kostkę oraz cebulę w piórka.

2

Makaron po ugotowaniu trzymać na sitku do wystygnięcia.

3

Wszystkie pokrojone składniki wsypać do dużej miski, w której później wszystko należy wymieszać.

4

Groszek i kukurydzę odcedzić i również dosypać do miski z pozostałymi składnikami.

5

Dodać makaron i 3 łyżki majonezu.

6

Mieszać aż majonez połączy się ze wszystkimi składnikami.

7

Doprawić do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

364

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

59

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły