Kolorowa sałatka
AleksandraWeronikaChrzanowska
Przepis na kolorową sałatkę. Bon apetite!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
364
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis na kolorową sałatkę. Bon apetite!
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 opak. makaron świderki lubella
1 puszka groszek zielony konserwowy
1 puszka kukurydza konserwowa
1 szt. papryka czerwona
6 szt. ogórki konserwowe krakus
1 szt. cebula czerwona
3 łyżka majonez dekoracyjny krakus
20 dag. szynka konserwowa
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotować według przepisu. W międzyczasie pokroić szynkę w paseczki, ogórki i paprykę w większą kostkę oraz cebulę w piórka.
Makaron po ugotowaniu trzymać na sitku do wystygnięcia.
Wszystkie pokrojone składniki wsypać do dużej miski, w której później wszystko należy wymieszać.
Groszek i kukurydzę odcedzić i również dosypać do miski z pozostałymi składnikami.
Dodać makaron i 3 łyżki majonezu.
Mieszać aż majonez połączy się ze wszystkimi składnikami.
Doprawić do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
364
kcal
Białka
9
gram
Węglowodany
59
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Gluten
Jajka