Kolorowa sałatka

m7
Kolorowa sałatka

1

0 / 0

Podawać do obiadu lub jako samodzielne danie na kolację.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

3 szczyp. pieprz

3 szczyp. sól

2 szt. pomidor

1 szt. rzodkiewka

1 szt. cebula czerwona

1 szt. ogórek

5 szt. sałata

1 łyżka sok z cytryny

Przygotowanie


1

Sałatę umyć, odsączyć z wody w wirówce do sałaty, porwać na kawałki.

2

Pomidory umyć i pokroić na cząstki.

3

Ogórka umyć, obrać i pokroić w plasterki, polać sokiem z cytryny.

4

Rzodkiewki umyć, odciąć ogonki i pokroić również w plasterki.

5

Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.

6

Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać oliwę i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

60

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły