Kolorowa sałatka
m7
Podawać do obiadu lub jako samodzielne danie na kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
60
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
9
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Podawać do obiadu lub jako samodzielne danie na kolację.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
3 szczyp. pieprz
3 szczyp. sól
2 szt. pomidor
1 szt. rzodkiewka
1 szt. cebula czerwona
1 szt. ogórek
5 szt. sałata
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
Sałatę umyć, odsączyć z wody w wirówce do sałaty, porwać na kawałki.
Pomidory umyć i pokroić na cząstki.
Ogórka umyć, obrać i pokroić w plasterki, polać sokiem z cytryny.
Rzodkiewki umyć, odciąć ogonki i pokroić również w plasterki.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać oliwę i doprawić do smaku solą i pieprzem.