Kolorowa sałatka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kolorowa sałatka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976954835.jpeg&w=3840&q=75)
Podawać do obiadu lub jako samodzielne danie na kolację.
1
0 / 0
Podawać do obiadu lub jako samodzielne danie na kolację.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
3 szczyp. pieprz
3 szczyp. sól
2 szt. pomidor
1 szt. rzodkiewka
1 szt. cebula czerwona
1 szt. ogórek
5 szt. sałata
1 łyżka sok z cytryny
Przygotowanie
1
Sałatę umyć, odsączyć z wody w wirówce do sałaty, porwać na kawałki.
2
Pomidory umyć i pokroić na cząstki.
3
Ogórka umyć, obrać i pokroić w plasterki, polać sokiem z cytryny.
4
Rzodkiewki umyć, odciąć ogonki i pokroić również w plasterki.
5
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
6
Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać oliwę i doprawić do smaku solą i pieprzem.