Kolety z marchewki
m7
Marchewkowe kotleciki, które smakują wybornie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
90
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Marchewkowe kotleciki, które smakują wybornie.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
1 szkl. mąka krupczatka lubella
0.75 szkl. woda
4 szt. marchew
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1.50 łyżka masło
6 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Marchewki obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, podlewamy podaną ilością wody, dodajemy masło, dusimy do miękkości i odparowania wody.
Cebulkę kroimy w małą kostkę, podsmażamy na rumiano.
Składniki przekładamy do miski, dodajemy jajka, bułkę tartą ( jeśli uważamy ze za mało możemy dosypać jeszcze troszkę), przyprawić solą i pieprzem.
Formujemy małe kotleciki (powinno wyjść około 20 sztuk), obtaczamy w mące, smażymy z obu stron na rumiano.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
90
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
13
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.