2

Składniki

1 Szklanka
mąka krupczatka
0.75 Szklanki
woda
4 Sztuki
marchew
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1.5 Łyżki
masło
6 Łyżek
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewki obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, podlewamy podaną ilością wody, dodajemy masło, dusimy do miękkości i odparowania wody.
  2. Cebulkę kroimy w małą kostkę, podsmażamy na rumiano.
  3. Składniki przekładamy do miski, dodajemy jajka, bułkę tartą ( jeśli uważamy ze za mało możemy dosypać jeszcze troszkę), przyprawić solą i pieprzem.
  4. Formujemy małe kotleciki (powinno wyjść około 20 sztuk), obtaczamy w mące, smażymy z obu stron na rumiano.

Opis

Marchewkowe kotleciki, które smakują wybornie.

Podobne przepisy

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Przepis
Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!