2

Składniki

1 Szklanka
mąka krupczatka
0.75 Szklanki
woda
4 Sztuki
marchew
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1.5 Łyżki
masło
6 Łyżek
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewki obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, podlewamy podaną ilością wody, dodajemy masło, dusimy do miękkości i odparowania wody.
  2. Cebulkę kroimy w małą kostkę, podsmażamy na rumiano.
  3. Składniki przekładamy do miski, dodajemy jajka, bułkę tartą ( jeśli uważamy ze za mało możemy dosypać jeszcze troszkę), przyprawić solą i pieprzem.
  4. Formujemy małe kotleciki (powinno wyjść około 20 sztuk), obtaczamy w mące, smażymy z obu stron na rumiano.

Opis

Marchewkowe kotleciki, które smakują wybornie.

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Pierniczki

Średni Do 1 godz.

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz.

Kutia

Średni Ponad 3 godz.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Mini Inspiracja

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!