Kolety z marchewki

m7
Kolety z marchewki

2

0 / 0

Marchewkowe kotleciki, które smakują wybornie.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 szkl. mąka krupczatka lubella

0.75 szkl. woda

4 szt. marchew

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1.50 łyżka masło

6 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Marchewki obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, podlewamy podaną ilością wody, dodajemy masło, dusimy do miękkości i odparowania wody.

2

Cebulkę kroimy w małą kostkę, podsmażamy na rumiano.

3

Składniki przekładamy do miski, dodajemy jajka, bułkę tartą ( jeśli uważamy ze za mało możemy dosypać jeszcze troszkę), przyprawić solą i pieprzem.

4

Formujemy małe kotleciki (powinno wyjść około 20 sztuk), obtaczamy w mące, smażymy z obu stron na rumiano.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

90

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

13

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły