2

Składniki

1 Szklanka
mąka krupczatka
0.75 Szklanki
woda
4 Sztuki
marchew
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1.5 Łyżki
masło
6 Łyżek
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewki obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki, podlewamy podaną ilością wody, dodajemy masło, dusimy do miękkości i odparowania wody.
  2. Cebulkę kroimy w małą kostkę, podsmażamy na rumiano.
  3. Składniki przekładamy do miski, dodajemy jajka, bułkę tartą ( jeśli uważamy ze za mało możemy dosypać jeszcze troszkę), przyprawić solą i pieprzem.
  4. Formujemy małe kotleciki (powinno wyjść około 20 sztuk), obtaczamy w mące, smażymy z obu stron na rumiano.

Opis

Marchewkowe kotleciki, które smakują wybornie.

Podobne przepisy

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!