Kółeczka z migdalami

m7
Kółeczka z migdalami

0

0 / 0

Pachnący smakołyk na świąteczny stół...Aj i ten smak migdałów :):)

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


32 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

75 g gorzka czekolada

75 g migdały zmielone

175 g lubella mąka puszysta uniwersalna

120 g cukier puder

100 g masło

125 g konfitura malinowa

1 szt. jajko

32 szt. migdały

2 łyżka likier lub sok pomaranczowy

Przygotowanie


1

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zmielone migdały wymieszać z maka, solą i 70g cukru pudru. Dodaj 1 jajko, masło oraz rozpuszczona czekoladę, zagnieść na gładkie ciasto. Schłodzić

2

migdały sparzyć i ściągnąć z nich skórę. Z ciasta uformować kulki (3cm). Ciasteczka rozłożyć na blachach. Na każdym zrobić zagłębienie w środku. Podgrzać konfiturę i napełnić nią ciastka. Na konfiturze ułożyć po 1 migdale. Gdy ciastka się już upieką to 50g cukru wymieszać z likierem lub sokiem. Lukrem napełnić woreczek foliowy, odciąć jeden róg i zrobić wzory np. Tak jak ja :)

3

piec: 175 stopni przez 10-12 min

Wartości odżywcze na porcję


Energia

90

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

5

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły