Kolanka z tuńczykiem

monikap
Kolanka z tuńczykiem

0

0 / 0

Obiad w 20 minut

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. tuńczyk w oleju

3 szt. pomidor

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

1 łyżka oliwa

1 łyżka zioła

20 dag. makaron kolanka ozdobne

Przygotowanie


1

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, u mnie ozdobne kolanka ale może być prawie każdy.

2

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, chwilę podsmażyć, dodać pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem. Podusić ok.5 min.

3

Dodać tuńczyka, przecisnięty przez praskę czosnek i ulubione zioła.doprawić, wymieszać z makaronem, podawać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

425

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

58

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły