Kolanka z tuńczykiem
monikap
Obiad w 20 minut
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Obiad w 20 minut
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. tuńczyk w oleju
3 szt. pomidor
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 łyżka oliwa
1 łyżka zioła
20 dag. makaron kolanka ozdobne
Przygotowanie
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, u mnie ozdobne kolanka ale może być prawie każdy.
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, chwilę podsmażyć, dodać pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem. Podusić ok.5 min.
Dodać tuńczyka, przecisnięty przez praskę czosnek i ulubione zioła.doprawić, wymieszać z makaronem, podawać.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
58
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.