Kolanka z tuńczykiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
monikap
![Kolanka z tuńczykiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973917865.jpeg&w=3840&q=75)
Obiad w 20 minut
0
0 / 0
Obiad w 20 minut
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. tuńczyk w oleju
3 szt. pomidor
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
1 łyżka oliwa
1 łyżka zioła
20 dag. makaron kolanka ozdobne
Przygotowanie
1
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, u mnie ozdobne kolanka ale może być prawie każdy.
2
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, chwilę podsmażyć, dodać pokrojone pomidory, doprawić solą i pieprzem. Podusić ok.5 min.
3
Dodać tuńczyka, przecisnięty przez praskę czosnek i ulubione zioła.doprawić, wymieszać z makaronem, podawać.