Kolanka z pieczarkami

m7
Kolanka z pieczarkami

0

0 / 0

Błyskawiczne danie polubią nie tylko wegetarianie. To świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szcz. sól

2 szcz. pieprz

2 szcz. rozmaryn

250 g makaron kolanka

600 g pieczarki

2 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

1 szt. cebula

2 łyżka olej

6 łyżka śmietana 12%

0.50 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę.

2

Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, a po chwili pieczarki. Doprawić.

3

Dolać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować.

4

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszać z sosem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły