Kolanka z pieczarkami
m7
Błyskawiczne danie polubią nie tylko wegetarianie. To świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny.
0
0 / 0
Błyskawiczne danie polubią nie tylko wegetarianie. To świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szcz. sól
2 szcz. pieprz
2 szcz. rozmaryn
250 g makaron kolanka
600 g pieczarki
2 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
1 szt. cebula
2 łyżka olej
6 łyżka śmietana 12%
0.50 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę.
2
Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, a po chwili pieczarki. Doprawić.
3
Dolać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować.
4
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszać z sosem.