Kolanka z pieczarkami
m7
Błyskawiczne danie polubią nie tylko wegetarianie. To świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
717
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
115
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Błyskawiczne danie polubią nie tylko wegetarianie. To świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
2 szczyp. rozmaryn
250 g makaron kolanka
600 g pieczarki
2 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
1 szt. cebula
2 łyżka olej
6 łyżka śmietana 12%
0.50 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę.
Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, a po chwili pieczarki. Doprawić.
Dolać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszać z sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
717
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
115
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.