Kolanka z pieczarkami

m7
Kolanka z pieczarkami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Błyskawiczne danie polubią nie tylko wegetarianie. To świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

2 szczyp. rozmaryn

250 g makaron kolanka

600 g pieczarki

2 szt. liść laurowy

4 szt. ziele angielskie

1 szt. cebula

2 łyżka olej

6 łyżka śmietana 12%

0.50 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę.

Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, a po chwili pieczarki. Doprawić.

Dolać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować.

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszać z sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

717

kcal

Białka

27

gram

Węglowodany

115

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły