Kolanka z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kolanka z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2895-1702057658326.jpeg&w=3840&q=75)
Błyskawiczne danie polubią nie tylko wegetarianie. To świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny.
0
0 / 0
Błyskawiczne danie polubią nie tylko wegetarianie. To świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
2 szczyp. rozmaryn
250 g makaron kolanka
600 g pieczarki
2 szt. liść laurowy
4 szt. ziele angielskie
1 szt. cebula
2 łyżka olej
6 łyżka śmietana 12%
0.50 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
1
Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w kostkę.
2
Na rozgrzany olej wrzucić cebulę, a po chwili pieczarki. Doprawić.
3
Dolać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować.
4
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszać z sosem.