5

Składniki

1.5 Kilograma
Pomidory
1.5 Szczypty
pieprz
1.5 Szczypty
sól
600 Gramów
ingridient
makaron Lubella kolanka ozdobne
75 Gramów
parmezan
1.5 Sztuki
cebula
1.5 Sztuki
nać pietruszki
1.5 Sztuki
świeża bazylia
1.5 Łyżki
oliwa
7.5 Plastra
boczek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Boczek kroimy na drobne kawałki. Pomidory parzymy gorącą wodą i obieramy ze skórki. Przepoławiamy, usuwamy nasiona i kroimy miąższ.
  3. Podsmażamy na oliwie drobno posiekaną cebulę i boczek. Dodajemy pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy przez ok. 4 minuty. Mieszamy sos z makaronem i pietruszką. Podajemy posypane parmezanem. Przystrajamy listkiem bazylii.

Opis

Pyszne danie.

Podobne przepisy

Penne w pomidorach

Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Świderki z Szynką

Łatwy Do 40 min
Świderki z Szynką

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Lasagne z beszamelem

Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!