5

Składniki

1 Kilogram
Pomidory
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella kolanka ozdobne
50 Gramów
parmezan
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
nać pietruszki
1 Sztuka
świeża bazylia
1 Łyżka
oliwa
5 Plastrów
boczek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Boczek kroimy na drobne kawałki. Pomidory parzymy gorącą wodą i obieramy ze skórki. Przepoławiamy, usuwamy nasiona i kroimy miąższ.
  3. Podsmażamy na oliwie drobno posiekaną cebulę i boczek. Dodajemy pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotujemy przez ok. 4 minuty. Mieszamy sos z makaronem i pietruszką. Podajemy posypane parmezanem. Przystrajamy listkiem bazylii.

Opis

Pyszne danie.

Podobne przepisy

Penne w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Świderki z Szynką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świderki z Szynką

Wstążki w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 15 min
Wstążki w śmietanie

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Kokardki z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Łazanki z cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Łazanki z cukinią

Lasagne z beszamelem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Wstążki z bobem i rukolą

Przepis
Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!