4

Składniki

2 Łyżeczki
sól, pieprz
0.5 Szklanki
Wino czerwone
0.5 Sztuki
ingridient
makaron Lubella kolanka ozdobne
5 Sztuk
boczek wędzony
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Pomidory bez skórki
0.5 Sztuki
Ser pecorino
1 Sztuka
czosnek
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rozgrzewamy oliwę i podsmażamy boczek oraz rozgnieciony czosnek, a następnie dodajemy pozostałe składniki poza serem i dusimy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje.
  2. Makron gotujemy al dente w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Boczek i paprykę kroimy w plasterki.
  3. Na końcu dodajemy starty ser Pecorino i doprawiamy do smaku. Do gotowego sosu dodajemy makaron.

Opis

Klasyk na szybko!

Podobne przepisy

Muszelki z twarogiem i grillowaną papryką

Łatwy Do 40 min

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Łatwy Do 40 min

Pappardelle zapiekane ze szparagami

Łatwy Do 40 min

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Łatwy Do 40 min

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min

Spaghetti z sosem pomidorowym

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!