Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Potrzeba jest matką wynalazków a głód zmusza do inwencji twórczej. Niekiedy człowiek przyciśnięty głodem, słusznie podejrzewany o geniusz kulinarny przyrządzi danie, które przechodzi do rodzinnych legend i jest modyfikowane przez następne pokolenia. Nowością w tym popularnym obiedzie jest nie szpinak, i nie suszone pomidory, nawet nie mozzarella, ale nieoczekiwany cytrynowo-ostry smak świeżego imbiru. Dokładnie widać przy obiedzie, komu trafia się pierwsza kostka, gdyż delikwent otwiera szeroko oczy, rozgląda się po współbiesiadnikach i nie bardzo przygotowany na niecodzienny smak w poczciwym makaronie milknie znacząco i w samotności analizuje, co też mu się przytrafiło na kubkach smakowych. Czasem dopiero drugi lub nawet trzeci zjadacz rozpoczyna pogawędkę o imbirze…
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Szklanka |
śmietanka kremowa 30%
|
|
1 | Sztuka |
makaron kolanka ozdobne Lubelli
|
|
![]() |
|||
1 | Sztuka |
por
|
|
5 | Sztuk | ||
1 | Sztuka |
mozzarella
|
|
5 | Sztuk |
ziele angielskie
|
|
2 | Łyżki |
masło
|
|
20 | Dekagramów |
pieczarki
|
|
20 | Dekagramów |
Szynka kanapkowa
|
|
10 | Dekagramów |
parmezan
|
|
4 | Dekagramy |
imbir
|
|
0.5 | Pęczka |
szpinak
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |