Koktajlowe spaghetti
malg
Większość ludzi wydłubuje z arbuza, winogrona, pomidorów na sos itd. wszelkie pestki. Ja je uwielbiam, więc zrobiłam sos z małych słodkich pomidorków koktajlowych - mam nadzieję, że znajdziecie w tym smaku coś fajnego dla siebie;-))
1
0 / 0
Większość ludzi wydłubuje z arbuza, winogrona, pomidorów na sos itd. wszelkie pestki. Ja je uwielbiam, więc zrobiłam sos z małych słodkich pomidorków koktajlowych - mam nadzieję, że znajdziecie w tym smaku coś fajnego dla siebie;-))
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
7 szt. ząbek czosnku
4 łyżka ser żółty
1 dek. makaron spaghetti lubella
0.50 kg pomidorki koktajlowe
0.50 pęcz. świeża bazylia
Przygotowanie
Pomidorki koktajlowe przebieram, myję i kroję na połówki.
Do miski z pomidorkami wciskam czosnek i rwę listki bazylii - to wszystko pozostawiam na jakąś godzinkę, aż pomidorki puszczą sok, przejdą aromatem bazyli i ostrym zapachem czosnku.
Następnie podduszam pomidorki na patelni, aż całkowicie się rozlecą. Redukuję sos do gęstości i doprawiam go sola i pieprzem (jeśli trzeba, to wciskam dodatkowe ząbki czosnku).
Podaję z makaronem spaghetti, posypane startym serem.