Koktajlowe spaghetti

malg
Koktajlowe spaghetti

1

0 / 0

Większość ludzi wydłubuje z arbuza, winogrona, pomidorów na sos itd. wszelkie pestki. Ja je uwielbiam, więc zrobiłam sos z małych słodkich pomidorków koktajlowych - mam nadzieję, że znajdziecie w tym smaku coś fajnego dla siebie;-))

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

7 szt. ząbek czosnku

4 łyżka ser żółty

1 dek. makaron spaghetti lubella

0.50 kg pomidorki koktajlowe

0.50 pęcz. świeża bazylia

Przygotowanie


1

Pomidorki koktajlowe przebieram, myję i kroję na połówki.

2

Do miski z pomidorkami wciskam czosnek i rwę listki bazylii - to wszystko pozostawiam na jakąś godzinkę, aż pomidorki puszczą sok, przejdą aromatem bazyli i ostrym zapachem czosnku.

3

Następnie podduszam pomidorki na patelni, aż całkowicie się rozlecą. Redukuję sos do gęstości i doprawiam go sola i pieprzem (jeśli trzeba, to wciskam dodatkowe ząbki czosnku).

4

Podaję z makaronem spaghetti, posypane startym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły