Koktajlowe spaghetti
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Koktajlowe spaghetti](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974050423.jpeg&w=3840&q=75)
Większość ludzi wydłubuje z arbuza, winogrona, pomidorów na sos itd. wszelkie pestki. Ja je uwielbiam, więc zrobiłam sos z małych słodkich pomidorków koktajlowych - mam nadzieję, że znajdziecie w tym smaku coś fajnego dla siebie;-))
1
0 / 0
Większość ludzi wydłubuje z arbuza, winogrona, pomidorów na sos itd. wszelkie pestki. Ja je uwielbiam, więc zrobiłam sos z małych słodkich pomidorków koktajlowych - mam nadzieję, że znajdziecie w tym smaku coś fajnego dla siebie;-))
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
7 szt. ząbek czosnku
4 łyżka ser żółty
1 dag. makaron spaghetti lubella
0.50 kg pomidorki koktajlowe
0.50 pęcz. świeża bazylia
Przygotowanie
Pomidorki koktajlowe przebieram, myję i kroję na połówki.
Do miski z pomidorkami wciskam czosnek i rwę listki bazylii - to wszystko pozostawiam na jakąś godzinkę, aż pomidorki puszczą sok, przejdą aromatem bazyli i ostrym zapachem czosnku.
Następnie podduszam pomidorki na patelni, aż całkowicie się rozlecą. Redukuję sos do gęstości i doprawiam go sola i pieprzem (jeśli trzeba, to wciskam dodatkowe ząbki czosnku).
Podaję z makaronem spaghetti, posypane startym serem.