Koktajl warzywno-owocowy

m7
Koktajl warzywno-owocowy

2

4 / 1

Koktajl warzywno-owocowy to prawdziwa bomba witaminowa. Połączenie szpinaku, sałaty, natki pietruszki, banana, jabłek, oliwy i spiruliny nie tylko pysznie smakuje, ale także doskonale wpływa na zdrowie. To świetny sposób na orzeźwienie, dostarczenie sobie porządnej dawki energii i uzupełnienie swojego codziennego menu.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól

1 szkl. woda

2 szkl. szpinak

5 szt. sałata

1 szt. nać pietruszki

1 szt. banan

2 szt. jabłko

2 łyżka oliwa

2 łyżka spirulina

Przygotowanie


1

Umyć liście szpinaku, sałaty i pietruszkę.

2

Jabłka i banan pokroić na kawałki.

3

Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować.

4

Koktajl najlepiej smakuje świeży. W lodówce można przechowywać do 3 dni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

301

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły