Koktajl krewetkowy z awokado
m7
0
0 / 0
0
Jedna z moich ulubionych przekąsek. Króluje w moim domuu- przede wszystkim na jakichś ważniejszych imprezach. Smaczna, lekka o ciekawym, egzotycznym smaku.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt krewetki
2 szt awokado
1 szt cytryna
1 szt sałata lodowa
5 szt truskawki
1 szt pomarańcza
Przygotowanie
Krewetki osączamy i skrapiamy sokiem z cytryny (zamiast cytryny możemy użyć limonkę).
Zostawiamy na 20- 30 minut.
Myjemy sałatę i osuszamy i szatkujemy.
Kroimy awokado wzdłuż, wyjmujemy pestkę, obieramy ze skórki i skrapiamy cytryną (aby nie sczerniało), po czym miksujemy z kilkoma krewetkami.
Na talerzu kładziemy sałatę, na niej sos krewetkowy, a w nim zamaczamy nasze gotowe krewetki.
Dekorujemy kawałkami, pomarańczy, sezonowych owoców- dzięki temu nasz koktajl ma bardziej egzotyczny smak lub tradycyjnie- pomidorkami koktajlowymi/ plasterkami ogórka, startą marchewką albo papryką.