Koktajl kakaowy z jarmużem i awokado

Kakao DecoMorreno
Koktajl kakaowy z jarmużem i awokado

0

5 / 1

Koktajl kakaowy z jarmużem i awokado to pyszny i sycący sposób na zdrowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Awokado sprawia, że jest wyjątkowo kremowy, jarmuż dodaje wartości odżywczych, a kakao – głębokiego smaku, który pokochają także dzieci. Świetnie sprawdzi się po treningu, do pracy albo gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale lekkiego. Bez udziwnień – proste składniki, dobry smak, szybkie przygotowanie.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

5 łyżka kakao decomorreno

1 szt. banan

1 szt. awokado

1 szkl. jarmuż

0.50 łyżecz. spirulina

1 łyżka siemie lniane

3 łyżka miód

200 woda

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Liście jarmużu umyj pod bieżąca wodą, odsącz z nadmiaru wody i wrzuć do blendera.

2

Dodaj resztę składników i zblenduj dokładne na gładki koktajl.

3

Udekoruj ziarenkami siemienia oraz odrobiną spiruliny i kawałkami banana.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

479

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły