Koktajl kakaowo-malinowy ze szpinakiem

decomorreno
Koktajl kakaowo-malinowy ze szpinakiem

0

0 / 0

Szukasz szybkiego sposobu na lunch do pracy, przekąskę po treningu czy po prostu masz ochotę na coś słodkiego bez wyrzeczeń? Koktajl kakaowo-szpinakowy, to idealny pomysł na zdrową przekąskę dla osób zabieganych- wystarczy wrzucić wszystkie składniki do blendera i gotowe!

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szt. banan

180 g maliny mrożone

2 łyżka kakao decomorreno

1 szkl. liść szpinaku

1 szkl. mleko roślinne

1 szcz. sól

Przygotowanie


1

Szpinak umyj, odsącz z nadmiaru wody i wrzuć wraz z pozostałymi składnikami do blendera.

2

Wszystko razem zblenduj na gładki koktajl.

3

W razie potrzeby dodaj więcej mleka, aby uzyskać przyjemną konsystencję.

4

Koktajl możesz przetrzymywać w lodówce do 2 dni.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły