Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Kokosowy kurczak w słodkim sosie chili to idealny wybór dla osób ceniących sobie azjatyckie smaki. To świetna propozycja na aromatyczny i sycący obiad, który zasmakuje wszystkim miłośnikom lekko pikantnych potraw. Panierowane kawałki kurczaka w wyrazistej marynacie doskonale kontrastują z delikatnym ryżem i świeżą kolendrą. Życzymy smacznego!
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
600 | Gramów |
filet z kurczaka
|
|
0.5 | Łyżeczki |
mielony imbir
|
|
0.5 | Łyżeczki |
suszony czosnek
|
|
0.5 | Łyżeczki |
Biały pieprz
|
|
0.5 | Łyżeczki |
sól
|
|
4 | Łyżki |
Skrobia ziemniacza
|
|
4 | Łyżki |
wiórki kokosowe
|
|
1 | Sztuka |
Jajko roztrzepane
|
|
100 | Mililitrów |
woda
|
|
5 | Łyżek |
Słodki sos chilli
|
|
200 | Gramów |
Ryż basmati
|
|
1 | Garść |
Świeża kolendra
|
|
1 | Garść |
SEZAM
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |