0

Składniki

90 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
120 Gramów
Olej kokosowy
150 Mililitrów
miód
100 Mililitrów
Mleczko kokosowe
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wiórki kokosowe (100g) podpraż na suchej patelni, następnie zblenduj.
  2. W kąpieli wodnej rozpuść olej, dodaj 60g kakao, miód, mleko kokosowe oraz zblendowaną masę kokosową.
  3. Masę pozostaw do wystygnięcia - przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki.
  4. Formuj kulki i obtaczaj je we wiórkach lub kakao.
  5. Trufle możesz przechowywać przez kilka dni w lodówce, w szczelnie zamkniętym pudełku.

Podobne przepisy

Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Przepis
Średni Do 1 godz
Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Przepis
Średni Do 40 min
Gofry jaglane z kremem kakaowym z awokado

Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świąteczne brownie z powidłami śliwkowymi

Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Przepis
Łatwy Do 15 min
Domowe czekoladki - czekoladowe orzeszki

Fit ciasteczka śniadaniowe owsiano-migdałowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit ciasteczka śniadaniowe owsiano-migdałowe

Kakaowy „sernik” jaglany

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowy „sernik” jaglany

Placuszki kakaowo-szpinakowe z granatem

Przepis
Łatwy Do 15 min
Placuszki kakaowo-szpinakowe z granatem

Kakaowy Shake

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowy Shake

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!