0

Składniki

120 Mililitrów
Mleczko kokosowe
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz biały
2 Łyżeczki
przecier pomidorowy
2 Sztuki
ząbek czosnku
12 Sztuk
Krewetki królewskie
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
oliwa
30 Dekagramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. na oliwie podsmażamy czosnek, wrzucamy surowe krewetki, chwilkę smażymy razem, wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy ok 5 min, aby lekko zgęstniało, dodajemy przecier pomidorowy (lepsze byłyby świeże pomidory, ale o tej porze roku dobrych nie znalazłam), sól, pieprz i natkę pietruszki.
  3. Sos mieszamy z makaronem.

Opis

Coś, co poprawi nam humor po dniu ciężkiej pracy. Delikatne w smaku, lekko słodkawe, trochę orientalne dzięki mleczku kokosowemu - chrupiące krewetki! Dodatek przecieru pomidorowego dodaje wyrazistości potrawie. No i smakowało mojej 2 letniej córeczce - wielkiej fance "makajoni"

Podobne przepisy

Wstążki z masłem czosnkowym

Łatwy Do 40 min.

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min.

Łazanki z cukinią

Łatwy Do 40 min.

Makaron z grillowanymi morelami i serem

Łatwy Do 40 min.

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min.

Penne Lubella Pełne Ziarno z łososiem i kaparami

Łatwy Do 20 min.

Penne w pomidorach

Łatwy Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!