Kokosowe spaghetti z krewetkami

mamajuki080506
Kokosowe spaghetti z krewetkami

1

0 / 0

Coś, co poprawi nam humor po dniu ciężkiej pracy. Delikatne w smaku, lekko słodkawe, trochę orientalne, dzięki mleczku kokosowemu spaghetti z krewetkami! Dodatek przecieru pomidorowego dodaje wyrazistości potrawie.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

120 mleczko kokosowe

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz biały

2 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz

2 szt. ząbek czosnku

12 szt. krewetki królewskie

1 szt. nać pietruszki

2 łyżka oliwa

30 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.

2

Na oliwie podsmażamy czosnek, wrzucamy surowe krewetki. Chwilkę smażymy razem, wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy ok. 5 min, aby sos lekko zgęstniał. Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz i natkę pietruszki.

3

Sos mieszamy z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1716

kcal

Białka

79

gram

Węglowodany

215

gram

Tłuszcze

58

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły