Example thumb
0

Składniki

120 Mililitrów
Mleczko kokosowe
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz biały
2 Łyżeczki
przecier pomidorowy
2 Sztuki
ząbek czosnku
12 Sztuk
Krewetki królewskie
1 Sztuka
nać pietruszki
2 Łyżki
oliwa
30 Dekagramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. na oliwie podsmażamy czosnek, wrzucamy surowe krewetki, chwilkę smażymy razem, wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy ok 5 min, aby lekko zgęstniało, dodajemy przecier pomidorowy (lepsze byłyby świeże pomidory, ale o tej porze roku dobrych nie znalazłam), sól, pieprz i natkę pietruszki.
  3. Sos mieszamy z makaronem.

Opis

Coś, co poprawi nam humor po dniu ciężkiej pracy. Delikatne w smaku, lekko słodkawe, trochę orientalne dzięki mleczku kokosowemu - chrupiące krewetki! Dodatek przecieru pomidorowego dodaje wyrazistości potrawie. No i smakowało mojej 2 letniej córeczce - wielkiej fance "makajoni"

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!