Kokosowe spaghetti z krewetkami
mamajuki080506
Coś, co poprawi nam humor po dniu ciężkiej pracy. Delikatne w smaku, lekko słodkawe, trochę orientalne, dzięki mleczku kokosowemu spaghetti z krewetkami! Dodatek przecieru pomidorowego dodaje wyrazistości potrawie.
1
0 / 0
Coś, co poprawi nam humor po dniu ciężkiej pracy. Delikatne w smaku, lekko słodkawe, trochę orientalne, dzięki mleczku kokosowemu spaghetti z krewetkami! Dodatek przecieru pomidorowego dodaje wyrazistości potrawie.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
120 mleczko kokosowe
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz biały
2 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz
2 szt. ząbek czosnku
12 szt. krewetki królewskie
1 szt. nać pietruszki
2 łyżka oliwa
30 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
Na oliwie podsmażamy czosnek, wrzucamy surowe krewetki. Chwilkę smażymy razem, wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy ok. 5 min, aby sos lekko zgęstniał. Dodajemy przecier pomidorowy, sól, pieprz i natkę pietruszki.
Sos mieszamy z makaronem.