Kokosowe pancakes z dżemem porzeczkowo-jeżynowym

maspexdigital
Kokosowe pancakes z dżemem porzeczkowo-jeżynowym

0

0 / 0

Przepis na kokosowe pancakes z dżemem porzeczkowo-jeżynowym to doskonałe śniadanie dla dzieci i nie tylko! Do mąki kokosowej i tortowej dodaj jajka, sól, mleko kokosowe oraz mleko krowie. Całość wymieszaj a następnie usmaż, nadając upragniony kształt. Podaj z Extra Gładkim Dżemem porzeczkowo-jeżynowym Łowicz zrobionym w 100% z owoców. Kokosowe pancakes z dżemem porzeczkowo-jeżynowym są już gotowe!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

70 g mąka kokosowa

80 g mąka pszenna tortowa lubella

200 mleko

100 mleko kokosowe

2 szt. jaja l

1 szcz. sól

3 łyżka olej kokosowy

Przygotowanie


1

W dużej misce łączymy obie mąki, dodajemy jajka, sól, mleko kokosowe oraz mleko krowie. Mieszamy wszystko na gładką masę.

2

Ciasto powinno mieć gęstość śmietany, jeśli jest taka potrzeba, dolewamy więcej mleka lub dosypujemy nieco mąki.

3

Pancakes smażymy na patelni do naleśników, natłuszczając patelnię każdorazowo olejem kokosowym przed wylaniem ciasta. Ponieważ ciasto jest dosyć gęste, można ułożyć na patelni dwa lub trzy naleśniki jednocześnie. Smażymy na złocisty kolor z dwóch stron.

4

Podajemy z Extra Gładkim Dżemem porzeczkowo-jeżynowym Łowicz zrobionym w 100% z owoców. Doskonałe śniadanie dla dzieci i nie tylko!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły