Kokosowe gniazdka z czekoladowym nadzieniem

decomorreno
Kokosowe gniazdka z czekoladowym nadzieniem

0

5 / 2

Jeśli tak jak my jesteś miłośnikiem połączenia czekolady i kokosu - koniecznie wypróbuj ten przepis! Te fantastyczne ciasteczka w postaci gniazdek są nie tylko niesamowicie dekoracyjne ale również fenomenalnie smakują. Uwaga! Ekspresowo znikają z talerza :)

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

2 szt. białko

6 łyżka cukier puder

1.50 szkl. wiórki kokosowe

250 śmietana 36%

50 g kakao decomorreno

50 g cukier brązowy

1 szkl. świeże owoce

Przygotowanie


1

Białka wymieszaj z cukrem oraz z wiórkami kokosowymi.

2

Podziel masę na 10 sylikonowych foremek na babeczki, dociskaj brzegi i dno aby uformować koszyczki.

3

Piecz w temperaturze 170 C przez około 20 minut, brzegi lekko się przyrumienią.

4

W rondelku podgrzewaj śmietankę, gdy będzie gorąca dodaj cukier, wymieszaj aż cukier się rozpuści, nie gotuj i zdejmij z kuchenki.

5

Dodaj kakao i ponownie dokładnie rozmieszaj.

6

Gdy masa lekko przestygnie napełnij koszyczki i włóż do lodówki aby czekoladowe nadzienie stężało.

7

Podawaj z ulubionymi owocami. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

212

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

20

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły