Kokosowe gniazdka z czekoladowym nadzieniem
decomorreno
Jeśli tak jak my jesteś miłośnikiem połączenia czekolady i kokosu - koniecznie wypróbuj ten przepis! Te fantastyczne ciasteczka w postaci gniazdek są nie tylko niesamowicie dekoracyjne ale również fenomenalnie smakują. Uwaga! Ekspresowo znikają z talerza :)
0
5 / 2
Jeśli tak jak my jesteś miłośnikiem połączenia czekolady i kokosu - koniecznie wypróbuj ten przepis! Te fantastyczne ciasteczka w postaci gniazdek są nie tylko niesamowicie dekoracyjne ale również fenomenalnie smakują. Uwaga! Ekspresowo znikają z talerza :)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
2 szt. białko
6 łyżka cukier puder
1.50 szkl. wiórki kokosowe
250 śmietana 36%
50 g kakao decomorreno
50 g cukier brązowy
1 szkl. świeże owoce
Przygotowanie
Białka wymieszaj z cukrem oraz z wiórkami kokosowymi.
Podziel masę na 10 sylikonowych foremek na babeczki, dociskaj brzegi i dno aby uformować koszyczki.
Piecz w temperaturze 170 C przez około 20 minut, brzegi lekko się przyrumienią.
W rondelku podgrzewaj śmietankę, gdy będzie gorąca dodaj cukier, wymieszaj aż cukier się rozpuści, nie gotuj i zdejmij z kuchenki.
Dodaj kakao i ponownie dokładnie rozmieszaj.
Gdy masa lekko przestygnie napełnij koszyczki i włóż do lodówki aby czekoladowe nadzienie stężało.
Podawaj z ulubionymi owocami. Smacznego!
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Jajka