0

Składniki

2.5 Szklanki
cukier
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
margaryna
2 Sztuki
śmietana
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
12 Łyżek
cukier puder
5 Łyżek
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. CIASTO: Margarynę, śmietanę i 2,5 szklanki cukru zagotować i ostudzić.
  2. Do ostudzonego ciasta dodać mąkę,żółtka i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki należy ucierać na masę.
  3. Z białek ubić pianę,wlać do ciasta i wymieszać.Upiec.
  4. POLEWA: 1 margarynę, 1 śmietanę, 12 łyż cukru pudru i 5 łyż.kakao roztopić.
  5. Ciasto pokroić, nasączyć w polewie i posypać kokosem! SMACZNEGO!
  6. /Należy pamiętać aby dobrze ubić pianę z białek/w przepisie można wykorzystać ogromną inwencję twórczą Możemy zrobić gwiazdki,kółeczka i wszystko co sobie wymarzmy wystarczy odrobina cierpliwości i zaangażowania

Opis

Kokosanki mojej Mamy to kolejny przepis który otrzymałam od niej ! Idealnie nadają się na przyjęcia urodzinowe naszych pociech :)

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Jabłecznik

Średni Do 1 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Kawowe brownie

Średni Do 40 min.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Muffinki z truskawkami i malinową pianką

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!