0

Składniki

5 Łyżek
ingridient
Kakao DecoMorreno
2.5 Szklanki
cukier
2.5 Szklanki
mąka pszenna tortowa
2 Sztuki
margaryna
2 Sztuki
śmietana
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
PROSZEK DO PIECZENIA
12 Łyżek
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. CIASTO: Margarynę, śmietanę i 2,5 szklanki cukru zagotować i ostudzić.
  2. Do ostudzonego ciasta dodać mąkę,żółtka i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki należy ucierać na masę.
  3. Z białek ubić pianę,wlać do ciasta i wymieszać.Upiec.
  4. POLEWA: 1 margarynę, 1 śmietanę, 12 łyż cukru pudru i 5 łyż.kakao roztopić.
  5. Ciasto pokroić, nasączyć w polewie i posypać kokosem! SMACZNEGO!
  6. /Należy pamiętać aby dobrze ubić pianę z białek/w przepisie można wykorzystać ogromną inwencję twórczą Możemy zrobić gwiazdki,kółeczka i wszystko co sobie wymarzmy wystarczy odrobina cierpliwości i zaangażowania

Opis

Kokosanki mojej Mamy to kolejny przepis który otrzymałam od niej ! Idealnie nadają się na przyjęcia urodzinowe naszych pociech :)

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Ciasto kakaowe kukułka

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Ciasto kakaowe kukułka

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!