Kokosanki inaczej

eluchap
Kokosanki inaczej

1

0 / 0

Kokosanki inaczej to przepyszne i łatwe do przygotowania ciasteczka, które z pewnością przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodkości. Połączenie intensywnego smaku czekolady z soczystym dżemem i wiórkami kokosowymi sprawdzi się zarówno jako przekąska do kawy, jak i szybki deser w ciągu dnia. Co więcej, kokosowe ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu — zaserwujesz je w mniej niż godzinę!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

200 g wiórki czekoladowe

6 szt. jajko

1 szt. dżem

2 szt. polewa czekoladowa

4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

4 łyżka cukier

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać po żółtku i delikatnie połączyć.

2

Na koniec dodać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać.

3

Wlać do prostokątnej formy.

4

Piec w temp.180stopni Czas pieczenia 25-30minut.

5

Zimny biszkopt przekroić na pół, posmarować dżemem, złożyć. Pokroić na kwadraty lub prostokąty,oblać polewą czekoladową i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły