1

Składniki

2 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
Wiórki czekoladowe
6 Sztuk
jajko
1 Sztuka
Dżem
2 Sztuki
polewa czekoladowa
4 Łyżki
mąka
4 Łyżki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać po żółtku i delikatnie połączyć.
  2. Na koniec dodać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać.
  3. Wlać do prostokątnej formy.
  4. Piec w temp.180stopni Czas pieczenia 25-30minut.
  5. Zimny biszkopt przekroić na pół, posmarować dżemem, złożyć. Pokroić na kwadraty lub prostokąty,oblać polewą czekoladową i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Piernik

Przepis
Średni Do 1 godz
Piernik

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Tort Kakaowy z truskawkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Muffiny kakaowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!