Kokosanki inaczej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Kokosanki inaczej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F4480-1702057762163.jpeg&w=3840&q=75)
Kokosanki inaczej to przepyszne i łatwe do przygotowania ciasteczka, które z pewnością przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodkości. Połączenie intensywnego smaku czekolady z soczystym dżemem i wiórkami kokosowymi sprawdzi się zarówno jako przekąska do kawy, jak i szybki deser w ciągu dnia. Co więcej, kokosowe ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu — zaserwujesz je w mniej niż godzinę!
1
0 / 0
Kokosanki inaczej to przepyszne i łatwe do przygotowania ciasteczka, które z pewnością przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodkości. Połączenie intensywnego smaku czekolady z soczystym dżemem i wiórkami kokosowymi sprawdzi się zarówno jako przekąska do kawy, jak i szybki deser w ciągu dnia. Co więcej, kokosowe ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu — zaserwujesz je w mniej niż godzinę!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
200 g wiórki czekoladowe
6 szt. jajko
1 szt. dżem
2 szt. polewa czekoladowa
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka cukier
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać po żółtku i delikatnie połączyć.
Na koniec dodać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać.
Wlać do prostokątnej formy.
Piec w temp.180stopni Czas pieczenia 25-30minut.
Zimny biszkopt przekroić na pół, posmarować dżemem, złożyć. Pokroić na kwadraty lub prostokąty,oblać polewą czekoladową i obtoczyć w wiórkach kokosowych.