1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
Wiórki czekoladowe
6 Sztuk
jajko
1 Sztuka
Dżem
2 Sztuki
polewa czekoladowa
4 Łyżki
mąka
4 Łyżki
cukier
2 Łyżki
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać po żółtku i delikatnie połączyć.
  2. Na koniec dodać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać.
  3. Wlać do prostokątnej formy.
  4. Piec w temp.180stopni Czas pieczenia 25-30minut.
  5. Zimny biszkopt przekroić na pół, posmarować dżemem, złożyć. Pokroić na kwadraty lub prostokąty,oblać polewą czekoladową i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz
Muffiny kakaowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!