Example thumb
1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
Wiórki czekoladowe
6 Sztuk
jajko
1 Sztuka
Dżem
2 Sztuki
polewa czekoladowa
4 Łyżki
mąka
4 Łyżki
cukier
2 Łyżki
kakao
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać po żółtku i delikatnie połączyć.
  2. Na koniec dodać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać.
  3. Wlać do prostokątnej formy.
  4. Piec w temp.180stopni Czas pieczenia 25-30minut.
  5. Zimny biszkopt przekroić na pół, posmarować dżemem, złożyć. Pokroić na kwadraty lub prostokąty,oblać polewą czekoladową i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Opis

Polecam

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!