Kokosanki inaczej
eluchap
Kokosanki inaczej to przepyszne i łatwe do przygotowania ciasteczka, które z pewnością przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodkości. Połączenie intensywnego smaku czekolady z soczystym dżemem i wiórkami kokosowymi sprawdzi się zarówno jako przekąska do kawy, jak i szybki deser w ciągu dnia. Co więcej, kokosowe ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu — zaserwujesz je w mniej niż godzinę!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
171
kcal
Białka
4
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
6
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Kokosanki inaczej to przepyszne i łatwe do przygotowania ciasteczka, które z pewnością przypadną do gustu każdemu miłośnikowi słodkości. Połączenie intensywnego smaku czekolady z soczystym dżemem i wiórkami kokosowymi sprawdzi się zarówno jako przekąska do kawy, jak i szybki deser w ciągu dnia. Co więcej, kokosowe ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu — zaserwujesz je w mniej niż godzinę!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
1 łyżecz. proszek do pieczenia
200 g wiórki czekoladowe
6 szt. jajko
1 szt. dżem
2 szt. polewa czekoladowa
4 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
4 łyżka cukier
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem, dodawać po żółtku i delikatnie połączyć.
Na koniec dodać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, wszystko wymieszać.
Wlać do prostokątnej formy.
Piec w temp.180stopni Czas pieczenia 25-30minut.
Zimny biszkopt przekroić na pół, posmarować dżemem, złożyć. Pokroić na kwadraty lub prostokąty,oblać polewą czekoladową i obtoczyć w wiórkach kokosowych.