Kokosanki

m7
Kokosanki

0

3.1 / 108

Kokosanki, znane również jako kostki kokosowe, to świetny wybór dla wszystkich miłośników czekolady i kokosa. Idealnie sprawdzą się jako słodki poczęstunek do kawy lub herbaty, a także przekąska na różnego rodzaju imprezy, uroczystości i przyjęcia. Z pewnością zasmakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Co więcej, są wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu, więc bez problemu przygotujemy je w swojej kuchni. Smacznego!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1.50 łyżecz. proszek do pieczenia

0.75 kostka margaryna zwykła

200 g wiórki kokosowe

4 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

2 szkl. cukier

1 szkl. mleko

0.75 szkl. mleko

2 szt. jaja kurze całe

2 łyżka kakao decomorreno

15 dag. masło

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

W misce ucieramy masło z cukrem, dodajemy jajka, mleko, mąkę, proszek do pieczenia. Dokładnie ciasto ucieramy na jednolitą masę. Ciasto wylewamy na blaszkę, pieczemy w temp. 180*c 30-40 minut. Po wystygnięciu kroimy w większe kwadraty.

2

Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy mleko, kakao oraz cukier, mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.

3

Następnie pokrojone na kawałki ciasto zanurzamy w polewie czekoladowej, a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Odstawiamy w chłodne miejsce, aby polewa dobrze zastygła.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły