0

Składniki

4 Sztuki
białko jaja kurzego
25 Dekagramów
wiórki kokosowe
25 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Białak ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder i ubijać aż cukier się rozpuści.
  2. Dodać kokos,wymieszać.
  3. Formować łyżką jednakowej wielkości stożki na posmarowanej tłuszczem blasze.
  4. Suszyć w niskiej temperaturze(ok 1 godziny)

Opis

co zrobić gdy zostanie nam kilka białek? to proste- kokosanki

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Beza z malinami i borówkami

Średni Do 3 godz.

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz.

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz.

Tartaletki ze śmietanką kokosową i truskawkami

Średni Do 3 godz.

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!