1

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
200 Gramów
wiórki kokosowe
200 Gramów
Masło roślinne zwykłe
1 Szklanka
mąka pszenna
1 Szklanka
cukier
6 Sztuk
jaja kurze całe
3 Łyżki
cukier
1 Łyżka
tłuszcz
1 Łyżka
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Jajka ubic z cukrem na gesta mase
  2. Make i proszek wymieszac i przesiac powoli do masy jajecznej i wymieszac
  3. Ciasto wlac do wysmarowanej tluszczem i wysypanej bylka blachy (23 na 28 cm)
  4. Piec ok 20 minut w 175*C
  5. Maslo utrzec z cukrem i dodac wiorki kokosowe
  6. Mase wiorkowa wylozyc na podpieczony biszkopt i piec na zloty kolor ok 20 minut w temp 175*C

Opis

DOSKONALY NAPRAWDE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Toffi

Średni Do 1 godz
Toffi

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!