KOKOSANKA

m7
KOKOSANKA

1

0 / 0

Doskonały przepis na kokosanke. NAPRAWDE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

1 łyżeczka proszek do pieczenia

200 g wiórki kokosowe

200 g masło roślinne

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

1 szkl. cukier

6 szt. jaja kurze całe

3 łyżka cukier

1 łyżka tłuszcz

1 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Jajka ubic z cukrem na gesta mase

2

Make i proszek wymieszac i przesiac powoli do masy jajecznej i wymieszac

3

Ciasto wlac do wysmarowanej tluszczem i wysypanej bylka blachy (23 na 28 cm)

4

Piec ok 20 minut w 175*C

5

Maslo utrzec z cukrem i dodac wiorki kokosowe

6

Mase wiorkowa wylozyc na podpieczony biszkopt i piec na zloty kolor ok 20 minut w temp 175*C

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły