0

Składniki

50 Mililitrów
wino białe wytrawne
150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Pęczek
Szparagi
150 Gramów
Szynka wiejska
1 Szklanka
sól, pieprz
2 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
cebula
0.5 Sztuki
cytryna
2 Łyżki
masło
250 Dekagramów
ingridient
makaron kokardki Lubella
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dodajemy szparagi.
  2. Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości około 7 minut z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.
  3. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulkę i szynkę pokrojoną w paski. Dolewamy wino, chwilę smażymy. Dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos zgęstnieje.
  4. Na koniec dodajemy pomidory, przyprawiamy. Podajemy z makaronem ugotowanym al dente.
  5. Przygotowujemy składniki.
  6. Cebulę i pomidory kroimy w kostkę.

Opis

Czas na szparagi!

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Łatwy Do 40 min
Śmietankowy indyk z marchewką i groszkiem

Wstążki z bobem i rukolą

Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!