0

Składniki

50 Mililitrów
wino białe wytrawne
150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Pęczek
Szparagi
150 Gramów
Szynka wiejska
1 Szklanka
sól, pieprz
2 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
cebula
0.5 Sztuki
cytryna
2 Łyżki
masło
250 Dekagramów
ingridient
makaron kokardki Lubella
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Dodajemy szparagi.
  2. Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości około 7 minut z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.
  3. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulkę i szynkę pokrojoną w paski. Dolewamy wino, chwilę smażymy. Dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos zgęstnieje.
  4. Na koniec dodajemy pomidory, przyprawiamy. Podajemy z makaronem ugotowanym al dente.
  5. Przygotowujemy składniki.
  6. Cebulę i pomidory kroimy w kostkę.

Opis

Czas na szparagi!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!