Kokardki ze szparagami i szynką

mariola85
Kokardki ze szparagami i szynką

0

0 / 0

Czas na szparagi!

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

50 wino białe wytrawne

150 śmietanka kremowa 30%

1 pęcz. szparagi

150 g szynka wiejska

1 szkl. sól, pieprz

2 szt. pomidor

1 szt. cebula

0.50 szt. cytryna

2 łyżka masło

250 dag. makaron kokardki lubella

Przygotowanie


1

Dodajemy szparagi.

2

Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości około 7 minut z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą.

3

Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulkę i szynkę pokrojoną w paski. Dolewamy wino, chwilę smażymy. Dodajemy śmietanę i gotujemy, aż sos zgęstnieje.

4

Na koniec dodajemy pomidory, przyprawiamy. Podajemy z makaronem ugotowanym al dente.

5

Przygotowujemy składniki.

6

Cebulę i pomidory kroimy w kostkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2608

kcal

Białka

96

gram

Węglowodany

447

gram

Tłuszcze

27

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły